rss

Alfa Romeo aduce la Geneva trei concepte pentru inlocuitorul lui 159

  1. 06/01/2010
  2. Tags: Alfa, alfa 159, Alfa Romeo, Concept car, geneva 2010
    Vezi toate fotografiile (1)

    Alfa Romeo va dezvalui in cadrul Salonului Auto de la Geneva trei concept-car-uri, care vor sta la baza noii generatii 159. Inlocuitorul actualului sedan de clasa medie s-ar putea numi Giulia si va fi lansat la inceputul lui 2011.

    Noua Alfa 159 va fi modelul cu care producatorul torinez va reveni pe piata nord-americana la scara larga, iar pentru asta va fi construit pentru prima data in trei versiuni de caroserie.

    Potrivit informatiilor furnizate de un insider, pentru asta, oficialii Alfa au apelat la cei trei mari designeri italieni, Stile Bertone, Pininfarina si Italdesign Giugiaro, care au primit sarcina de a dezvolta cate una dintre aceste modele. Astfel, Stile Bertone va dezvolta un coupe complet nou, Pininfarina se va ocupa de versiunea decapotabila a viitorului 159, in timp ce Giugiaro va desena sedanul in patru usi.

    Desi nu este nimic oficial, se pare ca inlocuitorul actualului 159 va fi lansat in Europa spre sfarsitul acestui an pentru a marca Centenarul Alfa Romeo. Este posibil insa ca debutul pe piata sa aiba loc de abia la inceputul lui 2011, in timp ce piata americana va primi noul model in cursul anului viitor. Viitoarea Alfa Giulia (sau cum se va numi ea) va fi urmata de noua Alfa 169.

    Vizualizari: 1431