rss

Alfa Romeo Berlina Da Corsa, o berlina nu tocmai berlina

  1. 12/05/2009
  2. Tags: Alfa Romeo, berlina da corsa, Concept car
    Vezi toate fotografiile (4)

    Berlina Da Corsa este un exercitiu de design pentru o Alfa Romeo sedan sport, gandit pentru a face fata atat drumurilor publice, cat si celor special amenajate pentru curse. Concept car-ul a fost gandit de Seongjun Ko, absolvent al  Universitatii de Design din Coreea de Sud.  Berlina Da Corsa, care se traduce din italiana ca fiind un model sedan de curse, imprumuta elemente de design de la clasicele GT 1300 Junior si 1750 GTV, din anii ’60 si ’70.

    Ceea ce s-a dovedit a fi inedit este acoperisul extensibil realizat din fibra de metal flexibile care se intind sub actiunea curentului electric. Se pare ca sistemul utilizat pe prototipul Alfa Romeo este similar cu cel folosit in cazul roadster-ului Gina de la BMW, care se poate ridica pentru un plus de spatiu pentru pasagerii din spate.

    N-om fi noi specialisti in design, insa acest demers se vroia a fi un sedan, ceea ce inseamna o masina cu suficient spatiu pentru pasagerii din spate. Or, acest Seongjun cu aceasta Berlina Da Corsa a cam gresit proportiile. In plus, in spate lipseste cu desavarsire luneta. Berlina nu ar fi trebuit sa fie o masina care sa permite gazduirea spate cu ceva mai multe elemente de confort? Ca design, e o aparitie, insa si alte elemente conteaza in creionarea unei asemenea masini.

    Vizualizari: 1124
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »