rss

Acronimul Gordini reinvie pe Twingo RS. Debutul, pe 25 noiembrie

  1. 11/11/2009
  2. Tags: clio rs, Gordini, Renault, renault gordini, Twingo RS
    Vezi toate fotografiile (1)

    Renault a anuntat ca va relansa brandul Gordini in mod oficial pe data de 25 noiembrie. Primul model care va purta legendarul acronim dupa trei decenii va fi Twingo RS, urmat la cateva luni de Clio RS.

    Noile modele Gordini se vor diferentia de actualele versiuni RS din gama francezilor printr-un design unic, precum si prin tema specifica modelelor sportive care au facut istorie in anii 60 si 70. Concret, caroseria versiunilor Gordini va fi vopsita in albastru si va fi strabatuta de doua linii transversale albe, iar la partea din fata vor fi montate in plus patru faruri.

    Primul model care va purta din nou badge-ul Gordini va fi Renault Twingo RS, care este bazat pe modelul Renaultsport Twingo 133. Acesta va fi dezvaluit in cadrul expozitiei "Craciun in Albastru" care va fi organizata in cadrul Atelierului Renault de pe Champs Elysees si va fi lansat pe piata in primavara anului viitor. Spre sfarsitul lui 2010 va aparea si fratele lui, Clio Gordini RS.

    Noile modele Gordini vor fi dezvoltate de inginerii de la Renault Sport Technologies (RST), care au creat gama Renault Sport (Twingo, Clio si Megane) si promit sa respecte intrutotul traditia predecesorilor lor.

    Creatorul versiunilor performante din gama Renault a fost Amedee Gordini, care si-a pus numele si amprenta pe modelele sportive R8 din anii 60 si Renault 10 din anii 70. Au fost construite circa 200.000 de modele Gordini, unele dintre acestea avand o cariera de succes in cinematografia franceza a vremii.

    Vizualizari: 1683