rss

Accelerez, dar am timp sa franez?

  1. 25/06/2009
  2. Tags: acceleratie, Accident, viteza de reactie, vizibilitate

Sofatul la o viteza mai mare decat cea admisa sporeste riscul de a face un accident, pentu ca iti limiteaza timpul de reacţie şi “sporeste” energia dezvoltata de masina. Merita sa risti?

 
S-a demonstrat ca o crestere a vitezei scade capacitatea de a reactiona la timp in fata pericolelor. O persoana normala reactioneaza, in medie, intre 0,75 si 1,5 secunde, dar cu cat viteza creste, cu atat ai mai putine sanse sa te salvezi.

 
Daca te bazezi exclusiv pe franare, s-ar putea sa nu fie suficient, mai ales pe timp de noapte, cand intunericul iti limiteaza vizibilitatea. De multe ori este prea tarziu…

 
Cum ai alege sa lovesti un zid de caramida, care nu mai poate fi evitat, cu 10 km/h sau cu 100 km/h?  Nu este greu sa te hotarasti, nu? Acceleratia inseamna mai multa energie, fatala intr-o astfel de situatie.

 
Un Sofer prevazator ar alege o viteza de deplasare in trafic cat mai apropiata de limita admisa, fara a o depasi.  Daca alti conducatori auto accelereaza, poti merge pe partea dreapta si te poti da din calea lor. Nu neglija sa mentii distanta regulamentara fata de masina din fata.

 
Gandeste-te! Viteza, de multe ori, nu economiseste mult timp, ci te poate impiedica sa ajungi la destinatie.

Vizualizari: 1148
Peugeot 308

Peugeot 308

Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

Toate anunturile »