rss

9ff vrea recordul mondial de viteza

  1. 27/03/2007
  2. Tags: 9ff, Porsche
    Vezi toate fotografiile (2)
    La cateva zile dupa ce SSC Autos a esuat in tentativa de a dobori recordul mondial de viteza pentru un automobil de serie, un nou constructor atenteaza la titlul detinut in aceste momente de Veyron.

    Este vorba de tunerul specialist in Porsche, 9ff, care tinteste o viteza cu 1,5 km/h mai mare decat a supersoprtului Bugatti.

    Acestea sunt chiar imagini luate din noua fabrica de la Dortmund a lui 9ff, acolo unde masina se afla in pregatiri intense pentru a lua startul la testele de viteza desfasurate de revista germana Auto Motor und Sport la Nardo.

    Bazata pe 911 997 si numita GT9, masina va fi propulsata de un motor amplu modificat, ce va dezvolta peste 900 CP (se asteapta chiar o valoare de aproape 950 CP) dintr-o cilindree de 4,2 litri si doua turbocompresoare, germanii sperand ca aceste performante vor fi suficiente pentru a se ajunge la 409 km/h.

    Atingerea acestei viteze uluitoare este cu atat mai importanta cu cat ea are si o tenta comerciala, imaginea de care se bucura 9ff ajutandu-l sa vanda inca de pe acum doua asemenea exemplare, la pretul de 400.000 de euro bucata.
    Vizualizari: 852