rss

800 CP de la Gumpert Apollo

  1. 27/02/2007
  2. Tags: Gumpert Apollo Sport
    Vezi toate fotografiile (3)
    Unul dintre cele mai stupide nume din lumea supercar-urilor va iesi din nou la rampa cu ocazia salonului auto de la Geneva, acolo unde Gumpert va prezenta versiunea sportiva a lui Apollo.

    Probabil, aceasta va deveni cea mai potrivita materializare a proverbului care incepe cu „cine rade la urma...”

    In mod normal, e destul de penibil sa apari la o petrecere simandicoasa cu o masina care se numeste Gumpert Apollo, dar o asemenea masina te poate transforma din tipul izolat intr-un colt al salii de dans in cel mai cautat interlocutor al serii in putin peste trei secunde – cat ii este necesar sa atinga 100 km/h.

    Totusi, producatorul german a crezut de cuviinta ca nu ar fi rau sa updateze perfomantele masinii, chiar daca nimeni nu a cerut asta.

    In consecinta, motorul V8 biturbo de 4,2 litri de origine Audi, obligat sa puna in miscare un corp de doar 1.200 kg (structura din otel crom-molibden si „coaja” din fibra de carbon au avut grija de asta), dezvolta acum 800 CP (cu 150 CP mai multi ca inainte), catapultand masina si pe cei aflati inauntru in numai trei secunde pana la 100 km/h si pana la o viteza maxima de 360 km/h.

    Spectaculos ati spune si asa si este, insa doar pana in momentul cand Apollo Sport intra in comparatie cu... Apollo.

    Si asta, pentru ca cei 800 CP nu aduc nimic in plus nici la acceleratie, nici la viteza maxima.

    Cu alte cuvinte, cei 800 CP nu te vor ajuta decat intr-un razboi de imagine; totusi, nu ne plangem de asta.

    Mai ales ca la 299.500 de euro (cu TVA), Gumpert Apollo Sport este mult mai ieftin decat primul obiect care iti trece de obicei prin cap cand cineva spune supercar...
    Vizualizari: 1288