rss

750 milioane $ pentru productia lui Chevy Volt

  1. 10/12/2008
  2. Tags: Chevrolet, GM, Volt
    Vezi toate fotografiile (1)


    Dezvoltarea lui Chevrolet Volt costa 750 milioane de dolari. Banii provin din imprumutul de 15 miliarde de dolari pe care GM si Chrysler il primesc pentru a se salva de la faliment.

    Dezvoltarea masinilor hibride este scumpa, in principal datorita costului de productie al acumulatorilor. Bateria viitorului Volt este destul de mare pentru a-i da o autonomie de 40 de km in modul de rulare exclusiv electric. Totodata, motorul cu combustie interna al masinii nu mai este folosit pe nicio alta platforma, astfel ca productia lui Volt a devenit mai scumpa decat a altor hibride.

    In plus, GM considera ca masina nu va fi profitabila pana in 2016 din cauza costului ridicat al bateriei. Cu toate acestea, compania doreste terminarea proiectului, deoarece considera ca plusul de capital de imagine pe care reorientarea catre masinile economice il aduce este mai important.

    Chevy Volt intra in productie in 2010 si este primul pas in planul de viabilitate GM. Electrificarea este pasul logic al industriei auto, iar compania nu vrea sa inoate impotriva curentului, avand in vedere situatia delicata in care se afla.
    Vizualizari: 940