rss

75 de ani de masini sport Porsche: Porsche sarbatoreste o poveste de succes

  1. 18/02/2023
    Vezi toate fotografiile (18)

    In 1948, Ferry Porsche isi realiza visul de a crea o masina sport: impreuna cu echipa sa, producea Porsche 356 „Nr. 1” Roadster, marcand nasterea unui brand legendar si punand bazele unei povesti de succes de exceptie - legenda Porsche. Producatorul de masini sport va sarbatori cea de-a 75-a aniversare in 2023, cu evenimente in intreaga lume si cu Porsche Vision 357.
    „75 de ani de Porsche reflecta spiritul de pionierat, pasiunea si visurile. Sarbatorim impreuna cu oameni care sunt inspirati de visuri”, spune Oliver Blume, Presedintele Comitetului Executiv al Porsche AG. sirul evenimentelor incepe cu expozitia speciala „Driven by Dreams. 75 de ani de masini sport Porsche”, care se deschide pe 27 ianuarie la ”DRIVE. Volkswagen Group Forum” din Berlin si va putea fi vizitata pana pe 10 septembrie 2023. Cei interesati vor avea ocazia sa descopere detaliile povestii de succes Porsche si sa-si inregistreze propriile visuri si valori folosind un modul digital.
    „Driven by Dreams” defineste esenta marcii. In plus, sloganul reflecta abordarea cu care oamenii din spatele Porsche lucreaza in fiecare zi pentru a indeplini visurile clientilor de pe tot globul. „Suntem mandri de mostenirea noastra. Este baza unui viitor de succes. Asociem mostenirea noastra cu inovatia si progresul – si adaugam continuu momente extraordinare la povestea unica Porsche”, explica Blume.
    Calatoria conceptuala catre viitor
    Porsche Vision 357 – un omagiu adus modelului 356 – este un exemplu excelent in acest sens si poate fi vazut pentru prima data la Berlin. Cu el, echipa Style Porsche aduce designul monolitic in prezent si sugereaza posibilele implementari ale unei viitoare filozofii de design: un exemplu clar este amplificarea semnaturii luminoase, care este atat progresiva, cat si vizionara in felul in care arata catre viitor. Conceptul fundamental reflecta interactiunea dintre traditie si inovatie: cum ar putea arata astazi masina visurilor lui Ferry Porsche?
    „Cu Porsche Vision 357, am creat un cadou aniversar foarte special, care subliniaza importanta ADN-ului nostru de design bazat pe 356", spune Michael Mauer, Vicepresedinte Style Porsche. „Studiul este o incercare de a combina in mod coerent trecutul, prezentul si viitorul. Proportiile amintesc de modelul istoric, in timp ce detaliile reprezinta perspectiva noastra asupra viitorului.” Construit pe platforma lui 718 Cayman GT4 RS cu 368 kW (500 CP), Porsche Vision 357 reprezinta o performanta remarcabila a masinilor sport.
    Designul a fost o componenta elementara a legendei Porsche inca de la inceput. Studiile vizionare si masinile-concept stau la baza unui design inconfundabil si inovator. „Gandirea creativa si de viitor este una dintre responsabilitatile de baza ale Style Porsche. Studiile de concept reprezinta un grup de idei care alimenteaza designul de maine”, spune Mauer. „Suntem permanent intr-o calatorie conceptuala in viitorul mobilitatii. Istoria marcii serveste continuu drept sursa de inspiratie. Sa ne reflectam traditia intr-un viitor concept car nu este atat de paradoxal pe cat ar parea. Libertatea creativa este, de asemenea, importanta: aici pot aparea idei valoroase, care ne ajuta sa ne imaginam o filozofie de design consecventa, in directii noi inovatoare.”
    Alte atractii si locatii
    Porsche isi continua evenimentele aniversare la Retro Classics, langa Stuttgart, unde in perioada 23-26 februarie se desfasoara cel mai important targ de cultura auto clasica. Pe 9 iunie, Muzeul Porsche din Stuttgart-Zuffenhausen va deschide o ampla expozitie speciala. Pe 10 si 11 iunie, Porsche Germania va participa la „Festivalul Viselor” de pe Hockenheimring, la Porsche Experience Center, unde producatorul de masini sport va expune istoria, prezentul si viitorul marcii. Vor fi organizate expozitii auto, „Discutii despre vis”, activitati live, diverse experiente tematice si o multitudine de alte momente si experiente fascinante pentru pasionatii Porsche, membrii clubului Porsche, comunitatile de masini, fanii si clientii de toate varstele. Vizitatorii mai tineri se vor distra in zona „Kids World”. „Festivalul Viselor” ofera si optiuni de cazare, cu o zona special desemnata pentru auto-camping. De asemenea, sportul cu motor va juca un rol major: pe langa o transmisie in direct a celor 24 de ore de la Le Mans, vor fi transmisiuni de la Porsche Carrera Cup Deutschland, Porsche Carrera Cup Benelux si ADAC GT Masters.
    Roadshow-uri si expozitii in intreaga lume
    Povestea de succes din „75 de ani de masini sport Porsche” va fi sarbatorita si la Muzeul de Automobile Petersen din Los Angeles, la expozitia de automobile aflata la cea mai mare altitudine din lume, pe Grossglockner si la Muzeul Elvetian al Transporturilor din Lucerna. Mai mult decat atat, materialele expozitionale de la „Driven by Dreams” vor fi prezentate in peste 60 de destinatii din Europa si SUA intr-un „Heritage Truck” special conceput pentru anul aniversar. Apogeul activitatilor la nivel mondial va fi reprezentat de festivalul auto „Rennsport Reunion” din California, in perioada 28 septembrie - 1 octombrie.
    Saizeci de ani de 911 si 100 de ani de Le Mans
    Doua alte mari aniversari sunt, de asemenea, sarbatorite in anul jubiliar „75 de ani de Porsche Sports Cars”: 60 de ani de 911 si 100 de ani de 24 de ore de la Le Mans. Inca de la prezentarea sa la Salonul Auto International (IAA) in septembrie 1963, 911 a uimit, iar cu designul sau emblematic si experienta de conducere incomparabila, si-a gasit loc in memoria colectiva a fanilor masinilor sport din intreaga lume. Organizatorii celei mai renumite curse de anduranta din lume au si ei motive sa sarbatoreasca: pe 10 si 11 iunie vor marca centenarul celor 24 de ore de la Le Mans pe circuitul Sarthe. Fiecare producator de masini sport viseaza la succes pe Circuit des 24 Heures du Mans, iar Porsche are o relatie deosebit de stransa cu clasicul francez de anduranta: marca este cea mai de succes la Le Mans, precum si singurul participant care a fost reprezentat la cursa de 24 de ore fara intrerupere, din 1951. In acest timp, compania a acumulat 110 victorii de clasa si 19 victorii generale.

    Vizualizari: 766
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »