rss

579 CP pentru Audi RS6!

  1. 26/06/2007
  2. Tags: 579 CP, Audi, RS6
    Vezi toate fotografiile (1)
    Nu cu foarte mult timp in urma, BMW spunea ca nu doreste sa se implice intr-o cursa a inarmarilor cu cai putere.

    Probabil ca, in acele momente, cei de la Audi si-au spus in barba” Foarte bine, mai mult pentru noi”, de vreme ce sunt gata sa elibereze pe sosele un sedan care ar face pana si un E 63 AMG sa strige dupa maica-sa.

    Cu asemenea herghelie sub capota RS6 nu numai ca devine ridicol de puternic, dar ajunge sa depaseasca modele despre care toti stiam ca sunt in varful piramidei industriei auto (sunt cu 27 mai multi CP decat intr-un Bentley Continental GT si la fel de multi ca intr-un Lamborghini Murcielago).

    Informatia a fost eliberata de o sursa din cadrul companiei care a reusit sa citeasca (si sa traduca) ultimele trei cifre ale numarului de inregistrare al masinii – Audi AG 4F 7967 21 AAJ N31 N30 579 426 5002 – care dezvaluie, in ordine, numarul de cai putere in sistem metric, puterea motorului in kW si cilindreea motorului.

    Asadar, cel mai salbatic sedan Audi din istoria companiei va avea sub capota, asa cum s-a tot zvonit pana acum, propulsorul V10 a lui Gallarrdo si S8 (intr-o forma modificata), supraalimentat cu doua turbocompresoare.

    Aceeasi sursa a mai dezvaluit faptul ca agregatul va produce un cuplu maxim de 1.000 Nm, tortura urmand a fi suportata de o cutie de viteze automata cu sase rapoarte de la ZF, ce-o va preda mai departe tuturor celor patru roti, echipate – optional – cu un sistem de franare cu discuri ceramice.

    Iar daca credeati ca nebunia se sfarseste aici, mai ganditi-va o data: dupa lansarea lui RS6 si RS6 Avant, va urma, conform traditiei, o versiune “Plus”, despre care se estimeaza ca va dezvolta intre 620 si 635 CP. Si voi ati visat la Lamborghini…
    Vizualizari: 4309