rss

50 de ani de BMW M: Muzeul BMW marcheaza aceasta aniversare prezentand repere si succese intr-o expozitie unica

  1. 18/06/2022
    Vezi toate fotografiile (1)

    BMW M - cea mai puternica litera din lume - sarbatoreste cea de-a 50-a aniversare, iar Muzeul BMW din Munchen se alatura sarbatorilor: noua expozitie BMW M a fost deschisa la 24 mai 2022, marcand chiar ziua in care BMW Motorsport GmbH a fost fondata la 24 mai 1972. Expozitia este dedicata marcii de mare succes BMW M, care s-a metamorfozat din BMW Motorsport GmbH.
    Nimeni nu ar fi putut sti cat de mult se va transforma BMW Motorsport GmbH intr-o poveste de succes unica atunci cand a fost fondata acum o jumatate de secol - grupand si profesionalizand continuu toate activitatile de curse ale BMW. Nou dezvoltatul BMW 3.0 CSL a castigat Campionatul European de Turisme in 1973. De atunci, BMW M a depasit multe repere unice in domeniile sporturilor cu motor, tehnologiei si designului. Acest lucru este incorporat in istoria corporate a BMW Group intr-o noua expozitie plina de viata si captivanta la Muzeul BMW.
    Pista de curse ca circuit muzeal
    Vizitatorii trec prin sectiuni mari ale muzeului pe un circuit BMW M special creat, modelat pe o pista de curse: "Am integrat in mod asumat cele opt statii BMW M in expozitia noastra permanenta pentru a evidentia peste tot aniversarea BMW M", spune Helmut Kas, seful departamentului BMW Group Classic, explicand conceptul: "Nu este o expozitie temporara obisnuita. In schimb, adaugam elemente deosebite in muzeu. De exemplu, camera «Visions» este de fapt despre subiecte viitoare. Am pregatit o scena pentru cea mai de succes masina de curse pentru turisme din primele zile ale BMW Motorsport - BMW 3.0 CSL -, flancata de BMW 2002 turbo. Acestea reprezinta si un simbol: ambele automobile sunt parte integranta a traditiei care ne modeleaza ziua de maine".
    Gena motorsportului se afla si astazi in centrul BMW M
    Expozitia speciala care traverseaza alte sapte sali evidentiaza diverse aspecte, cum ar fi istoria masinilor de curse de turisme, manufactura BMW Individual, M Story completa cu informatii de detaliu despre culorile distinctive, logo-ul si logo-ul aniversar lansat in 2022. Sunt prezentate si aspecte speciale precum BMW Art Cars si formarea pilotilor BMW, care nici macar nu ar fi existat fara BMW M. Expozitiile includ modelele emblematicele BMW M1 si BMW M3, precum si concepte de design, prototipuri, clasice BMW M si masini de curse castigatoare, cum ar fi BMW V12 LMR, toate combinandu-se pentru a oferi o idee despre ceea ce inseamna brandul: "Aceasta gena a sporturilor cu motor de la inceputuri prospera astazi in BMW M", spune Jochen Neerpasch, cofondator si primul director general al BMW Motorsport GmbH din 1972 pana in 1980: "Marca isi datoreaza dinamismul, pasiunea si performanta motorsportului. Inovatii, cum ar fi constructia usoara, aerodinamica, performanta optimizata a motorului sau un sasiu ranforsat, continua sa fie prezente si astazi in automobilele M".
    Tururile ghidate si atelierele pentru copii dau viata istoriei curselor
    „Cand stii multe, vezi mai multe.” Turul ghidat de o ora prin expozitia permanenta, care in prezent are un accent special pe statiile BMW M, se ridica pe deplin la acest motto si ofera o multime de informatii. Muzeul BMW Junior a venit cu ceva special care ii va incanta vis-a-vis de BMW M chiar si pe copiii cu varste intre 9 si 14 ani. Intitulata "Alatura-te echipei M!", ofera ateliere aniversare BMW M exclusive, de doua ore si jumatate. Tinerii participanti intalnesc talente emergente din echipa BMW Junior, experimenteaza pasiunea autentica a spoturilor cu motor si spiritul de echipa, invata despre victoriile istorice si despre automobilele emblematice. Ei completeaza mici provocari si isi creeaza propriile modele BMW M cu aerograf, care pot fi expuse in muzeu si luate acasa.
    Expozitia de motorsport BMW M de la Muzeul BMW se desfasoara pe tot parcursul anului 2022. Toate datele, informatii suplimentare - inclusiv despre tururile cu ghid - si magazinul online de bilete sunt la https://www.bmw-welt.com/en/experience/guided_tours.html.
    Tururi la Muzeul BMW
    Muzeul BMW prezinta o privire fascinanta asupra istoriei companiei, marcii si produselor BMW. Peste 120 dintre cele mai valoroase si atragatoare automobile, motociclete si motoare ale marcii sunt expuse in zona expozitionala de 5.000 m². Informatiile despre exponate si informatiile de baza sunt oferite in germana si engleza.
    Muzeul BMW, impreuna cu uzina BMW si BMW Welt, prezinta intr-o maniera impresionanta experienta marcii din Munchen, oferind perspective profunde asupra traditiei, prezentului si viitorului marcii BMW. Fondat in 1973 ca unul dintre primele muzee de marca, a fost reproiectat si extins in 2008.
    Programul Muzeului BMW: de marti pana duminica, de la ora 10.00 la ora 18.00. Ultimele intrari la ora 17.30.
    Tururile cu ghid pot fi rezervate prin serviciul de informatii BMW Welt la +49 (0) 89 125 016 001. Biletele sunt disponibile prin magazinul online de bilete la https://ticket.bmw-welt.com/Exhibitions/Register.

    Vizualizari: 512