rss

5.000 de lire sterline la achizitionarea de masini ecologice

  1. 16/04/2009
  2. Tags: Hibrid, masina electrica, Rabla
    Vezi toate fotografiile (1)

    Soferii din Marea Britanie vor primi subventii de pana la 5.000 de lire sterline pentru achizitionarea de masini hibrid si electrice, datele demonstrand ca schemele guvernamentale implementate sprijina resuscitarea sectorului auto european, conform Times Online.

    Conform unor planuri ale guvernului britanic, care vor fi publicate in cursul zilei de astazi, oficialii au luat aceasta hotarare pentru temperarea costurilor initiale piperate ale autovehiculelor ecologice.

    Subventiile se regasesc in planul guvernului de 250 milioane lire sterline, anuntat anterior, care are drept scop promovarea vehiculelor cu emisii scazute de carbon in urmatori cinci ani, urmand ca aprobarea acestora sa fie discutata in cadrul intrunirii de astazi a guvernului.

    "Mai putin de 0,1% din cele 26 de milioane de masini din Marea Britanie sunt electrice, deci avem un potential enorm de reducere a emisiilor", a spus secretarul transporturilor, Geoff Hoon.

    Concomitent, cancelarul Alistair Darling ar urma sa implementeze o schema de pana la 2.000 de lire sterline pentru schimbarea masinilor vechi cu cele noi (Rabla la noi), dupa ce astfel de programe au avut succes mai ales in state precum Germania si Franta.

    Vizualizari: 1637