rss

350 CP de la Audi TT Oettinger

  1. 24/02/2007
  2. Tags: Audi tt oettinger
    Vezi toate fotografiile (2)
    Ceva mai tarziu decat ceilalti tuneri, Oettinger si-a prezentat programul de tuning pentru Audi TT; totusi, germanii spera ca proverbul „ultimul venit, primul servit” sa functioneze si acum. Oferta lor? 350 CP si un bodykit care anunta doar 200.

    Ca sa fim mai expliciti, Oettinger a ales sa mearga pe mana discretiei si nu au aglomerat caroseria coupe-ului din Ingolstadt cu tot felul de brizz-brizz-uri inutile, prize de aer fioroase, bosaje umflate cu pompa sau bare de protectie decupate precum un crucisator imperial.

    Practic, singurele diferente notabile fata de un TT de serie sunt jantele de 20 de inch (adeptii tuningului de tip american pot astepta jantele de 22 de inch, disponibile in curand), bumper-ul fata usor alungit si dotat cu o „buza” inferioara din fibra de carbon, pragurile laterale ce mai coboara un pic garda la sol si cele patru guri de evacuare din spate.

    Modest, nu? Ei bine, nu acelasi lucru se poate spune si despre motorizari, caci acest TT este un lup in blana de oaie.
    Cine nu doreste sa cheltuiasca prea mult, nici nu va primi foarte mult: un kit de baza pentru motorul 2.0 turbo FSI ii urca puterea de la 200 la 235 CP si cuplul de la 280 Nm la 380 Nm.

    Fiti insa mai darnici cu bugetul alocat masinii si Oettinger pune la dispozitie un program de modificari ce include o noua calibrare a chip-ului, o pompa de injectie „gadilata”, injectoare adaptate si un turbocompresor mai mare semnat de catre tunerul din Hesse.

    Rezultatul este impresionant, caci puterea ajunge la 350 CP si la 470 Nm, la fix pentru a sta cap la cap cu un 911 Carrera: 100 km/h sunt atinsi dupa 5,6 secunde iar viteza maxima atinge 270 km/h.

    Numai in Germania...
    Vizualizari: 970