rss

3 stele EuroNCAP pentru Dacia Sandero (cu video)

  1. 26/11/2008
  2. Tags: Crash-test, Dacia, EuroNCAP, Sandero
    Vezi toate fotografiile (5)


    Sandero, hatchback-ul cu care Dacia spera sa isi creasca si mai mult vanzarile si sa atraga si clientii care considera Logan-ul prea batranesc, a fost testat la impact. Astfel, Renault a anuntat astazi ca Dacia Sandero a primit 3 stele (24 de puncte) la testele EuroNCAP.

    Structura a absorbit energia eliberata de impact, compartimentul pasagerilor a ramas stabil, iar airbagurile care vin ca dotare standard au protejat capetele manechinilor. Cat priveste siguranta copiilor, Sandero a obtinut un rating mai bun, de 4 din 5 stele posibile. Totusi, specialistii EuroNCAP considera ca bara din fata si capota nu sunt suficient de bine configurate pentru minimizarea ranilor pietonilor, deformarea bordului poate rani picioarele pasagerilor din fata, iar informatiile privind starea airbagului nu sunt destul de clare.

    La testele frontale, compartimentul pasagerilor a ramas stabil, insa deformarea bordului prezinta risc de ranire a pasagerilor din fata. La testele laterale, fara pachetul optional de siguranta, protectia pieptului pasagerilor este scazuta, insa, cu pachetul optional, Sandero a luat punctaj maxim la testul de impact cu stalpul.

    Cat priveste protectia copiilor, airbagul din fata poate fi dezactivat, insa informatiile privind starea lui (activat, dezactivat) nu sunt suficient de clare. Totodata, prezenta ancorelor ISOFIX de pe bancheta din spate nu este marcata clar.

    Pentru protectia picioarelor pietonilor, Sandero nu a primit nici un punct, iar calificarea primita de capota in ceea ce priveste protectia pietonilor este "slaba".

    Cu pachetul optional de siguranta (centuri de siguranta pretensionate cu reglarea pe inaltime si pirotehnice, generatie noua de tetiere pentru scaunele fata, airbaguri laterale) Sandero a primit 4 din 5 stele (31 de puncte din maximul de 37).




    Vizualizari: 1132