rss

250 Testa Rossa, un Ferrari de record mondial

  1. 07/02/2009
  2. Tags: Ferrari, RM Auctions, Testa Rossa
    Vezi toate fotografiile (1)

    In ciuda recesiunii economice, raurile de lapte si miere continua sa curga prin lumea bogatilor, aducandu-le munti de bani numai buni de cheltuit pe indeplinirea viselor.

    O asemenea “reverie” este si masina din imagine – un Ferrari 250 Testa Rossa din 1957, de la care se asteapta doborarea recordului mondial in ceea ce priveste suma incasata la vanzare.

    Evident, o asemenea piesa de colectie nu putea fi vanduta decat printr-o licitatie publica, iar misiunea i-a revenit celebrei case canadiene RM Auctions. Aceasta, impreuna cu cei de la Sotheby’s, va conduce operatiunea la evenimentul “Ferrari Leggenda e Passione”, ce va avea loc in onoarea celebrei curse Mille Miglia.

    Anul trecut, RM Auctions a vandut un 250 GT SWB California Spyder pentru astronomica suma de 7.040.000 de euro, insa vedeta licititatiei de anul acesta ar trebui, conform calculelor preliminare, sa depaseasca lejer acest barem.

    Explicatia este destul de simpla: in afara faptului ca avem de-a face cu o masina veche si foarte rara – doar 22 de unitati s-au fabricat –, acest 250 TR are  o caroserie semnata de Scaglietti si este un adevarat colectionar de trofee: din 19 participari in cursele internationale, el a strans nu mai putin de 10 victorii.

    Licitatia va avea loc pe 17 mai anul curent, intr-o locatie pe care o putem compara linistiti cu Mecca: Maranello, Italia.

    Vizualizari: 1223