rss

20 de ani de placere moderna a condusului cu MINI

  1. 04/05/2021
    Vezi toate fotografiile (1)

    Un succes care acum dureaza de doua decenii: la inceputul anului 2001, productia de piese pentru caroserie MINI a inceput in Swindon. Si putin mai tarziu, pe 26 aprilie 2001, primul MINI nou a iesit de pe linia de productie din Oxford. De atunci, MINI a construit peste cinci milioane de automobile premium in Marea Britanie. La uzina din Oxford, in prezent sunt construite MINI Hatch 3 usi, MINI Hatch 5 usi si MINI Clubman, precum si modelul full electric MINI Cooper SE - toate impreuna pe aceeasi linie de productie.
    Presedintele Consiliului de Administratie al BMW Group, Oliver Zipse, a fost la conducerea productiei de la uzina MINI din Oxford in perioada 2007-2008. Cu ocazia aniversarii a 20 de ani de la inceperea productiei, el declara: "Felicitari tuturor celor de la uzinele MINI din Oxford si Swindon pentru ca au atins un reper de productie atat de mare. Inca am amintiri foarte placute din timpul petrecut la Oxford. A fost o adevarata placere sa lucrez acasa si in inima marcii MINI cu oameni atat de captivanti si pasionati, dintre care aproape un sfert si-au dedicat acesti 20 de ani sau mai multi constructiei masinilor noastre".
    In prezent, mai mult de 4.500 de angajati cu inalta calificare lucreaza la uzinele MINI din Oxford si Swindon, inclusiv 130 de stagiari. Impreuna, aceasta echipa puternica se asigura ca aproximativ 1.000 MINI sunt produse zilnic pe insula - unul la fiecare 67 de secunde.
    Peter Weber, director general al uzinelor din Oxford si Swindon din 2019, adauga: "Sunt extrem de mandru de echipele noastre de la Oxford si Swindon si de munca incredibila pe care o fac. Angajamentul si pasiunea lor continue dinn ultimii 20 de ani au contribuit la consolidarea reputatiei MINI in intreaga lume".
    Unul dintre eroii relansarii marcii MINI a fost un inginer roman, Heinrich Petra. Dupa fuga din Romania comunista, in anii ’70, fostul inginer Dacia se angaja la BMW. Aici a avut  o cariera de aproape 30 de ani unde a evoluat constant si a contribuit la multe modele legendare, asa cum este BMW X5 sau BMW Z8. Ulterior, Petra a preluat a fost cooptat in echipa MINI si a fost responsabil pentru dezvoltarea tehnica a noului model, dar si a multor proiecte emblematice pentru marca, asa cum a fost gama de motorizari diesel sau primul cabriolet oficial MINI.
    Uzinele din Oxford si Swindon au deja o traditie foarte indelungata ca locatii de productie: automobilele au fost construite acolo de 65 de ani (Swindon) si chiar de 108 ani (Oxford). Pentru o lunga perioada de timp, acest lucru s-a facut in liniste, dar uzina de la Oxford s-a transformat in ultimii ani intr-un magnet pentru turisti. Intre timp, turul uzinei MINI, premiat de altfel, a incantat in jur de 26.000 de fani MINI.
    Uzina de la Oxford a facut un pas energic in viitor in 2020, cand MINI Cooper SE, primul model complet electric al marcii, a iesit de pe linia de productie. Si acesta a fost doar inceputul: pana la inceputul anilor 2030, MINI va fi primul brand BMW Group a carui intreaga gama de modele va fi alimentata exclusiv cu electricitate. In ultimii 20 de ani, uzinele de la Oxford si Swindon au jucat un rol decisiv in ceea ce priveste cresterea dezvoltarii durabile a productiei MINI si sunt indispensabile pentru strategia BMW Group de a reduce in continuare emisiile.

    Vizualizari: 583