rss

2,5 miliarde euro pentru industria auto britanica

  1. 28/01/2009
  2. Tags: Criza, Economie, finanatare
    Vezi toate fotografiile (1)


    Guvernul britanic anunta masuri de sprijin pentru sectorul auto. Acesta va acorda un imprumut de 2,5 miliarde de euro intregii industrii auto pentru a putea face fata crizei actuale.

    Ministrul britanic al comertului, Peter Mandelson a declarat ca finantarea va fi un mod de a asigura industriei de autoturisme un viitor puternic iar ajutorul “va viza intreprinderele viabile, care se confrunta cu o situatie financiara dificila".

    Un imprumut de 1,4 miliarde de euro a fost garantat de Banca Europeana de Investitii in timp ce restul sumei de 1 miliard euro va fi disponibil pentru investitii care nu sunt eligibile pentru acordarea sprijinului de la BEI. Constructorii de masini au cerut un acces mai usor la finantarea vehiculului pentru consumatori precum si folosirea banilor pentru a compensa concedierile.

    Masura luata de guvern vine dupa ce scaderea productiei si taierea locurilor de munca au fost la ordinea zilei in sectorul auto din Marea Britanie. Luna trecuta a fost reportata o scadere de 50% la nivelul automobilelor noi, comparativ cu aceasi perioada a anului percedent.
    Vizualizari: 704