rss

1957 Chrysler Diablo Concept scos la licitatie (cu galerie foto)

  1. 19/05/2008
  2. Tags: Chrysler, Chrysler diablo concept, Ghia
    Vezi toate fotografiile (8)
    Pentru multi, "Diablo" este sinonim cu Lamborghini, insa putini stiu ca americanii au avut si ei un Diablo. Chrysler Diablo Concept a fost realizat in 1957 si a devenit imediat vedeta saloanelor auto de peste Atlantic.

    Specialistii compara impactul pe care conceptul Diablo l-a avut la vremea respectiva cu cel atins de Dodge Viper Concept in 1989. Designul autovehiculului poarta semnatura lui Virgil Exner, seful departamentului de design al celor de la Chrysler, si reprezinta un studiu aerodinamic. Se spune ca liniile masinii au fost inspirate de urmele lasate de cerneala aruncata cu aproximativ 350 km/h pe niste modele din plastic, desi parerea mea este ca arata mult mai interesant decat niste banale pete de cerneala.

    Conceptul a fost realizat pe sasiul scurtat al unui model Chrysler 300 de serie si este echipat cu un acoperis retractabil creat de firma italiana Ghia. Italienii si-au mai lasat amprenta asupra aripioarelor din spate, tot ei fiind cei care au vopsit masina in rosu, culoarea initiala fiind negru.

    Dezvoltarea lui Chrysler Diablo Concept i-a "usurat" pe americani de 250.000 dolari, insa cu siguranta isi va recupera banii cu varf si indesat cand va fi scos la licitatie anul acesta in cadrul Pebble Beach Concours d'Elegance, ce va avea loc cu ocazia evenimentului RM Auctions' Sports & Classics of Monterey.

    Pentru galerie foto completa dati click pe prima poza sau click aici.
    Vizualizari: 901