rss

19.000 de angajati GM intra in greva in Brazilia

  1. 21/09/2009
  2. Tags: angajati, GM, Greva, Uzina
    Vezi toate fotografiile (1)

    Lucrurile se agraveaza pentru GM in afara Statelor Unite, in special în Brazilia, unde compania este acum fortata sa se ocupe de furia a aproximativ 19.000 de muncitori.

    Angajatii a doua fabrici braziliene au decis sa porneasca o greva in aceasta saptamana, cerand salarii mai bune, dupa o prima runda de negocieri, care nu a adus nicio imbunatatire.

    Potrivit unui raport Reuters, 10.500 angajatii care lucreaza la uzina Sao Caetano do Sol si 8.500 de oameni de la fabrica San Jose dos Campos si-au oprit activitatea, dupa ce GM a anuntat ca ar putea oferi doar cresterea salariilor cu 6.53 la suta si un bonus de 972.

    General Motors nu este insa singura companie afectata de proteste in Brazilia. Aproximativ 60.000 de muncitori de la o frabrica de piese auto si utilaje din regiunea Sao Paulo a decis sa inceteze lucrul si sa manifeste impotriva conducerii.

    Volkswagen se confrunta cu o problema similara cu lucratorii din sudul regiunii Parana, Brazilia, dupa ce angajatii au incetat lucrul incepand cu 3 septembrie , cauzand o pierdere de productie de 9.800 de autoturisme.

    Vizualizari: 1319