rss

15 miliarde pentru GM, Ford si Chrysler

  1. 08/12/2008
  2. Tags: Chrysler, Ford, General Motors, imprumut, Obama
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa doua runde de negocieri, eforturile "Celor Trei Mari" din Detroit de a obtine un imprumut federal au fost rasplatite cu 15 miliarde de $, bani care ii va ajuta sa supravietuiasca pana in martie 2009.

    Chiar daca sensibil mai mic decat cele 25 miliarde de $ initial cerute, imprumutul va fi acordat aproape imediat si, daca administratia Obama va fi induplecata in primavara viitoare, ar putea fi suplimentat ulterior pana la un nivel care sa le permita o revenire nesperata.

    General Motors si Chrysler sunt intr-o situatie atat de grea, incat au nevoie de 11 miliarde de $ doar ca sa poata supravietui intrarii in 2009; de cealalata parte, reprezentantii Ford au declarat ca vor avea nevoie de ajutorul guvernului doar daca unul dintre ceilalti doi constructori vor da faliment.

    Apropo de Guvern, vocile spun ca acesta a cedat in momentul in care Nancy Pelosi, purtatoarea de cuvant a Casei Reprezentantilor, a declarat ca banii ar trebui sa vina din imprumutul de 25 de miliarde de $ aprobat initial pentru a-i ajuta pe fabricanti sa isi reechipeze uzinele (in vederea fabricarii viitoarelor modele eficiente), si nu din cele 700 de miliarde de $ pregatite pentru salvarea institutiilor financiare.

    Oricum, celor trei nu le va fi usor: Pelosi doreste obtinerea unei garantii ferme privind returnarea banilor, iar folosirea fondurilor va fi monitorizata la sange de catre creditori. Decat nimic, e bine si asa...

    Vizualizari: 986
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »