rss

130 ani de excelenta in lumea auto, in serviciul clientilor

  1. 02/10/2021
    Vezi toate fotografiile (1)

    Pe 29 septembrie 2021, noul Peugeot 308 a intrat in productie la uzina Stellantis din Mulhouse, exact la 211 ani si trei zile de la nasterea marcii Peugeot. Marca Peugeot dateaza din inca din 26 septembrie 1810, fiind cea mai veche marca auto din lume ce activeaza si in prezent.
    Anul 2021 reprezinta pentru Marca Peugeot o alta aniversare importanta – intrarea in universul mobilitatii pentru toti: la sfarsitul verii lui 1891, exact acum 130 ani, "prima masina livrata in Franta unui client persoana fizica era un Peugeot". Era inceputul unei noi aventuri. 
    Creata din dorinta unui barbat si a unei intregi familii, marca Peugeot exista de mai bine de doua secole intr-o lume aflata in continua schimbare, adaptandu-si produsele si serviciile in functie de nevoile si cerintele clientilor sai. in cei 211 ani, marca Peugeot si produsele sale au intrat in milioane de locuinte, cu masini si scutere, dar si cu unelte, aparate de radio, masini de cusut, rasnite de piper si cafea, dintre care unele au devenit legendare.
    In prezent, marca Peugeot se gaseste in peste 160 de tari, ceea ce confirma zi de zi predictia lui Armand Peugeot potrivit careia automobilul va face din marca Peugeot "unul dintre cei mai mari jucatori din industria Frantei".
    Lumea s-a schimbat mult in 211 ani, dar ritmul acestei schimbari s-a accelerat considerabil in ultimii 10 ani. Digitalizarea si ultra-conectivitatea au dus la noi moduri de gandire, noi moduri de consum si la noi modalitati de deplasare. Cu gama sa de modele electrificate (70% din modelele Peugeot ofera una sau mai multe versiuni electrificate) si o noua generatie de infotainment conectat lansat odata cu noul 308, marca Peugeot inca se afla in fruntea schimbarilor recente in materie de mobilitate.
    Si asta se intampla de 130 de ani incoace.  Marca Peugeot a livrat primul automobil unei persoane fizice la 2 octombrie 1891: Dl. Poupardin, un rezident din Dornach, care si-a comandat masina in data de 27 august a aceluiasi an. Este vorba despre un automobil cu 4 locuri propulsat de un motor de 2 CP (Daimler).
    De la acea data, aproximativ 75 de milioane de masini au fost livrate in cele 160 de tari in care Marca este prezenta.
    Fanii masinilor de epoca (dar si ai modelelor mai recente) vor putea sa descopere modelul Peugeot Type 3, identic cu cel livrat domnului Poupardin in 1891, la musée de l’Aventure Peugeot din Sochaux

    Vizualizari: 1017