rss

10 ani de airbag lateral pentru Volkswagen

  1. 04/01/2007
  2. Tags: Airbag
    Vezi toate fotografiile (1)
    In urma cu un deceniu, cei de la Volkswagen introduceau in pachetul de siguranta si airbagul lateral.

    Montate initial pe modelele Passat, acestea aveau sa devina o constanta pentru gama producatorului german, in 10 ani peste 12 milioane de autoturisme fiind echipate cu acest sistem.

    Impactul lateral reprezinta cauza unui accident in aproape o treime din totalul incidentelor rutiere.

    Evident, asa stand lucrurile, erau necesare masuri speciale de protectie ale soferului si pasagerilor.

    Ei bine, Volkswagen a gasit o solutie, chiar daca din punct de vedere tehnologic nu era floare la ureche sa poti seta un dispozitiv care sa reactioneze la un impact extrem de puternic consemnat intr-o perioada foarte scurta de timp.

    Astazi, pentru a asigura protectia pasagerilor Volkswagen foloseste de un sistem complex de senzori.

    In cazul lui Golf de exemplu, acestia sunt plasati in portiere si masca de protectie fata si reactioneaza la schimbarile in presiunea aerului.

    Alt senzor este amplasat sub cabina, iar acesta are darul de a corela informatiile primite de la senzorii externi si de a transmite comenzi sistemului de control al airbagurilor.

    Din momentul in care senzorii sesizeaza producerea unui impact si pana la declansarea protectiei trec numai 6 milisecunde, viteza de umflare fiind mai mare decat cea a sunetului.

    Astfel ca airbagul lateral este complet umflat dupa 20 de milisecunde de la impact, de cinci ori mai putin decat timpul in care clipeste ochiul uman.

    Airbagurile laterale au o capacitate de 12 litri iar invelisul exterior este facut dintr-un nilon special, foarte rezistent.

    Greutatea corpului pasagerului loveste airbagul si forteaza aerul afara printr-o mica deschizatura a materialului, asigurandu-i pasagerului protectia pentru intreaga parte de sus a corpului pasagerilor, de la zona pelvisului pana la cap.
    Vizualizari: 1266
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »