rss

“De ce nu au toate pick-up-urile asta?” Noul Ford Ranger este echipat cu functii inteligente si practice

  1. 26/03/2022
    Vezi toate fotografiile (1)

    In toata Europa, nu mai intalnim pick-up-uri doar la ferme sau pe santierele unde lucreaza din greu. Din ce in ce mai multi clienti descopera caracterul lor practic care poate face dintr-un pick-up un partener perfect si pentru activitatile de agrement.
    Pentru a se asigura ca urmatoarea generatie a lui Ranger poate transporta atat unelte in locatii greu accesibile, cat si echipamentele sportive ale unei familii intr-o aventura de weekend, Ford a lucrat impreuna cu actualii proprietari de pick-up-uri pentru a putea dezvolta caracteristici practice si inteligente, care fac din noul model cel mai versatil si mai capabil Ranger de pana acum.
    Listele de comenzi pentru urmatoarea generatie a lui Ranger se vor deschide in Europa la sfarsitul anului 2022, iar livrarile catre clienti vor incepe la inceputul lui 2023.
    Un vrednic atelier pe roti
    Echipa de proiectare Ford a efectuat peste 5.000 de interviuri cu clientii existenti de pick-up-uri pentru a investiga modul in care acestia folosesc bena – indiferent ca a fost vorba despre meseriasi, aventurieri sau familii care trebuiau sa transporte „lucruri” – si a dezvoltat multe modalitati inovatoare de a-i ajuta sa acceseze si sa utilizeze spatiul mai eficient.
    • Treapta de acces la bena face ca spatiul de incarcare sa fie mult mai usor accesibil. Atasata direct de bena prin doua suporturi din otel, treapta are o constructie puternica si durabila si elimina nevoia de a te urca pe o roata potential noroioasa si alunecoasa pentru a accesa zona de incarcare.
    • Iluminarea benei permite o mai buna organizare a uneltelor pentru munca sau a echipamentului de camping si simplifica identificarea acestora in intuneric.
    • Iluminarea benei poate fi controlata de la interior, prin intermediul sistemului de infotainment cu ecran tactil sau prin aplicatia FordPass™  de pe smartphone-ul tau. Multumita unor becuri, lampi si iluminarii din bena se poate seta o zona luminoasa de 360 de grade in jurul pick-up-ului sau doar anumite zone, pentru a ajuta la inspectarea in siguranta pe timp de noapte a imprejurimilor din apropierea vehiculului.
    • Hayonul usor de ridicat, operatiune ce poate fi efectuata cu o singura mana, functioneaza ca un banc de lucru mobil. Suprafata de lucru a hayonului este conceputa pentru a ajuta proprietarii in proiecte profesionale sau de bricolaj. Doua buzunare cu cleme ascunse si capace retractabile, integrate in hayon, sunt proiectate pentru a ajuta la asigurarea materialelor de constructie, precum cele din lemn, in timp ce o rigla incorporata, cu marcaje la fiecare 10 mm (doar la anumite versiuni) permite masurarea obiectelor cu usurinta.
    • Posibilitatea de a alimenta dispozitive electrice in bena este oferita (optional) cu ajutorul unui invertor de 400 W si a unei prize de 12 V, ceea ce inseamna ca se pot alimenta o gama larga de aparate electrice prin conectarea directa la Ranger. Datorita capacitatii de 400 W, se poate alimenta in acelasi timp un cuptor mic, frigider electric, smartphone sau laptop.
    Serie de inovatii care ajuta la transportul de obiecte 
    Bena lui Ranger este complet noua si include cateva inovatii care ii ajuta pe proprietari sa adapteze zona de incarcare pentru a se potrivi propriilor nevoi.
    • Noua bena incorporeaza separatoare functionale, astfel incat proprietarii sa isi poata crea propriile compartimente pentru a depozita echipamentul, pe care altfel ar trebui sa il transporte in cabina. Separatoarele pot fi facute la comanda din lemn si apoi montate si indepartate dupa cum este necesar. Ca bonus, profilul turnat din bena este reproiectat pentru a fi mai lat si mai confortabil pentru genunchi si este mult mai usor de curatat, un plus fiind adus si de faptul ca este mai putin probabil ca articolele sa alunece.
    • Incarcarea si descarcarea Ranger-ului nu a fost niciodata mai usoara. Cu mai mult de 1.200 de litri, bena are cel mai mare volum din clasa, ceea ce inseamna ca se poate transporta mai mult. La Ranger, acum mai lat cu 50 mm, bena poate gazdui un europalet standard intre pasajele rotilor (pana la 1.224 mm), in timp ce lungimea variaza de la 1.638 mm la 2.305 mm, in functie de versiune.
    • Sina interioara cu cleme reglabile, regasita pe ambele parti ale benei, le permite clientilor diferite configuratii care se pot potrivi fiecarei incarcaturi. Clemele gliseaza si se blocheaza in noua locatii de-a lungul sinei. Exista, de asemenea, sase puncte de fixare in bena.
    • Sinele de ancorare exterioare ofera flexibilitate suplimentara la transportul marfurilor si sunt proiectate pentru a se potrivi cu usurinta curelelor si franghiilor cu clichet, in timp ce versiunile Wildtrak sunt echipate cu extruziuni din aluminiu, cu rol de puncte de fixare suplimentare, ce parcurg toata lungimea benei.
    • Capacul din plastic rezistent al hayonului protejeaza marginile de incarcare ale benei si marginea superioara a acestuia impotriva deteriorarii. Asta inseamna ca proprietarii pot incarca echipamente in bena fara teama de a deteriora vopseaua.
    • Punctele de prindere din bena pentru accesorii, precum copertine sau bare transversale pentru echipamente de camping si aventura sunt protejate cu capace detasabile din plastic.
    • Prinderile disponibile pentru plafon permit montarea usoara a accesoriilor specifice. Limitele de sarcina pentru plafonul noului Ranger sunt de pana la 350 kg (static) si 85 kg (dinamic).
    • Ruloul actionat electric (optional) permite clientilor sa deschida si sa inchida capacul benei prin mai multe metode - folosind cheia, comutatorul din interiorul benei sau de la interior, de pe consola centrala. sinele pentru accesorii de pe lateralele ruloului permit clientilor sa monteze cu usurinta suporturi pentru biciclete, caiace, snowboard-uri/schiuri sau echipament de camping. Ruloul electric include functii pentru spargerea ghetii si antiprindere (accidentala) pentru confort si protectie suplimentara. 

    Noul Ranger va fi disponibil inca din momentul lansarii cu peste 150 de accesorii certificate din fabrica. Constienti de faptul ca Ranger ar putea fi puternic accesorizat, inginerii Ford au adaugat spatiu pentru o a doua baterie sub capota si un panou auxiliar precablat pentru a facilita montarea barelor luminoase, troliului sau a conversiilor mai complexe, cum ar fi corpurile basculante si echipamentele de remorcare.
    Declaratii
    „Am inglobat un pachet complex de echipamente in noua generatie Ranger pentru a-i inspira pe proprietari sa faca mai mult din ceea ce le place sa faca, cu functii care ii incurajeaza sa exploreze noi orizonturi.”
    Gary Boes, Enterprise Product Line Management director, Ford Global Trucks
    „Datoria mea este sa gandesc precum clientii nostri si sa integrez functiile care ofera ceea ce au nevoie. De fapt, aceasta este partea plina de satisfactii a muncii mele – sa vorbesc cu proprietarii, sa invat cerintele acestora, sa creeze o solutie si apoi sa o fac realitate. Si indiferent daca posesorii de Ranger sunt persoane private, proprietari de afaceri mici sau pasionati de excursii in afara asfaltului, toti se bazeaza pe o zona de incarcare functionala, versatila si rezistenta.”
    Anthony Hall, Ranger vehicle engineering manager

    Vizualizari: 664
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »