rss

Ipoteza auto:Volkswagen interesat de SsangYong Motor

  1. 24/09/2009
  2. Categoria: Ssangyong
  3. Tags: Ssangyong, Vw
    Vezi toate fotografiile (1)

    Volkswagen este interesat de preluarea  SsangYong Motor, o companie care se lupta acum sa iasa dintr-o situatie economica foarte dificila. Operand inca sub protectia falimentului, SsangYong a trebuit sa faca fata unei greve violente la inceputul acestui an, dupa ce sute de angajati au decis sa opreasca o uzina din productie.

    Volkswagen nu a comentat inca aceste zvonuri, insa analistii auto prevad un viitor luminos pentru SsangYong, care sub aripa lui VW, ar avea o capacitate de productie de 25.000 de unitati pe an pentru modelele low-cost.

    In plus, aceasta ar putea sprijini producatorul german sa aduca noi modele in Coreea de Sud si chiar sa implementeze tehnologia bateriilor pe masinile germane.

    Potrivit planului de supravietuire SsangYong, producatorul sud-coreean vrea sa ramburseze datoriile in totalitate, in rate pe cinci ani, de 3.84 la suta. Alte datorii vor fi platite prin convertirea a 43 la suta a datoriilor in actiuni noi, in timp ce restul de 47 la suta va fi platit in numerar, in cinci ani.

    Productia si vanzarile de autoturisme noi au fost grav afectate de greva violenta de la inceputul anului, SsangYong stabilind o tinta de vanzari de 32.000 unitati pentru perioada ramasa din 2009.

    Vizualizari: 1055