rss

Smart electric: shooting la Monte Carlo

  1. 17/12/2009
  2. Categoria: Smart
  3. Tags: Monte carlo, Smart, smart electric, vehicule electrice
    Vezi toate fotografiile (16)

    Daimler a semnat recent un acord cu autoritatile din Principatul Monaco prin care va furniza zece exemplare din noul smart electric, care vor fi folosite de companii publice locale.

    Acest proiect va demara in primavara anului viitor si face parte din programul pre-lansare a versiunii pe baterii bazata pe modelul smart ForTwo, care va fi disponibila pubilicului de abia din 2012.

    Programul se va desfasura concomitent si in Italia, unde vor fi livrate 100 de exemplare smart electric. Smart si Enel, cea mai mare companie energetica din aceasta tara, au incheiat un acord care prevede dezvoltarea unei retele de alimentare a modelului electric care va fi testat in orasele Roma, Milano si Pisa.

    Smart-ul electric dispune de un motor de 30 kW (40 CP) si 120 Nm de cuplu, care este amplasat intre rotile din spate. Sprintul 0-60 km/h se realizeaza in doar 6,5 secunde, un timp identic cu cel al modelului pe benzina pe care este bazat. Viteza maxima a lui Smart electric a fost limitata la 100 km/h, fiind vorba de un vehicul urban. Modelul ecologic beneficiaza de o baterie litiu-ion extrem de eficienta cu o capacitate de 14kWh, furnizata de Tesla Motors, care este amplasata intre puntea fata si cea spate. Acumulatorii pot fi reincarcati direct de la o priza standard de curent alternativ, o incarcare completa oferind o autonomie de 115 km.

    Vizualizari: 1667
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »