rss

Daimler incepe testele cu Smart ED in Anglia

  1. 13/10/2009
  2. Categoria: Smart
  3. Tags: Elektromotive, EV, Smart, smart electric, vehicule electrice
    Vezi toate fotografiile (1)

    Nemtii de la Daimler si partenerii de la Elektromotive au anuntat ca vor demara in Anglia testele cu cea de-a doua generatie a lui Smart electric, care se vor derula in urmatorii patru ani.

    In afara de acumulatorii atat de necesari pe care ii furnizeaza celor de la Daimler, Elektromotive va incerca sa creeze o noua si mai buna statie de reincarcare pentru noul Smart ED.

    In urma cu o saptamana, oficialii germani au dat unda verde pentru introducerea in productia de serie a celei de-a doua generatii a lui Smart electric. Astfel, fabrica situata in orasul francez Hambach va demara productia lui Smart ED, primele modele urmans sa fie disponibile publicului larg incepand cu anul 2012.

    Noul model Smart ED va beneficia de o baterie litiu-ion foarte eficienta, cu o capacitate de 14 kWh, si este amplasata intre puntea fata si puntea spate. Aceasta confera automobilului o autonomie de 115 km cu o singura incarcare.

    Pentru o reincarcare completa, care se poate face direct de la o priza standard de curent alternativ, este nevoie de 8 ore, insa trei ore sunt suficiente pentru o autonomie de 30-40 km. Viteza maxima anuntata este de 100 km/h, iar sprintul 0-100 km/h se realizeaza in numai 6,5 secunde, timp identic cu cel al modelului de serie pe care este bazat.

    Noul Smart ED va fi disponibil pentru clientii europeni si cei americani incepand cu anul 2012.

    Vizualizari: 1254