rss

smart electric reloaded

  1. 29/08/2009
  2. Categoria: Smart
  3. Tags: Smart
    Vezi toate fotografiile (3)

    Incepand cu jumatatea lunii noiembrie 2009, noul smart fortwo cu motor electric va rula pe linia de productie a fabricii smart din Hambach, Franta. Spre deosebire de predecesorii lui, a doua generatie a  modelului smart fortwo cu motor electric este dotata cu o baterie litiu-ion extrem de eficienta si inovatoare.

    Motorul electric cu o putere de 30 kW (41 CP) este instalat in spatele noului model smart fortwo si reactioneaza imediat si fara intarzieri. Un cuplu puternic de 120 Newton este disponibil imediat. Acesta confera o putere foarte mare la plecarea de pe loc. Modelul smart fortwo electric accelereaza de la 0 la 60 km in 6.5 secunde – la fel de rapid precum un model diesel sau pe benzina. Viteza maxima a vehiculului a fost limitata intentionat la 100 km/h, o viteza potrivita pentru oras. Datorita caracteristicilor motorului electric, smart fortwo electric are nevoie de o singura treapta de viteza. Nu este necesara schimbarea vitezelor – un avantaj major in traficul dens din oras. La mersul cu spatele directia de rotatie a motorului este inversa.

    A doua generatie de modele smart fortwo electric este alimentata de catre o baterie litiu-ion produsa de Tesla Motors Inc. cu o capacitate de 14 kWh ce permite incarcarea cu usurinta la orice sursa de curent de 220V. O baterie incarcata complet este suficienta pentru a conduce 115 kilometri. Acesta capacitate este mai mult decat suficienta pentru traficul urban. Studiile au aratat ca o masina ruleaza in general 30-40 kilometri pe zi in orase sau in metropole. Pentru a se incarca complet, vehiculul trebuie conectat la o sursa de energie doar trei ore. Daca autoturismul este conectat la priza pe timpul noptii, dimineata bateria va fi complet incarcata.

    Modelul smart fortwo electric poate fi incarcat la orice sursa de curent din casa. In Germania, o incarcare completa a bateriei costa aproximativ 2 euro si este suficienta pentru parcurgerea a 115 kilometri -  mai mult decat suficient pentru traficul din oras. smart a transformat motorul electric intr-o alternativa practica pentru o mobilitate fara emisii in centrele urbane. Noul smart fortwo electric va fi lansat initial pentru clientii din Berlin si din alte orase din Europa si Statele Unite ale Americii, ei urmand a deveni promotorii curentului eco-friendly prin testarea in conditii reale a vehicului. Incepand cu anul 2012, vehiculul va fi disponibil tuturor persoanelor interesate, inclusiv celor din Romania.

    A doua generatie de autovehicule  smart fortwo electric se bazeaza pe modelele smart fortwo coupe/cabrio in echiparea passion. Toate dotarile acestei linii de echipare sunt puse la dispozitie alaturi de aerul conditionat cu control automat al temperaturii. In plus fata de indicatorul pentru starea bateriei, un ampermetru indica consumul de energie si energia recuperata.

    Mai multe informatii despre smart sunt disponibile pe www.media.mercedes-benz.ro si www.smart.com

    Vizualizari: 3024