rss

Skoda va lansa un rival pentru Dacia Logan

  1. 09/06/2011
  2. Tags: Logan, rapid, Skoda
    Vezi toate fotografiile (1)

    Skoda va dezvalui in curand un model low-cost gata sa rivalizeze cu autohtonul Dacia Logan. Autoturismul, vehiculat sub numele de Rapid, va fi construit pe aceeasi platforma ca si sedanul VW Polo.

    Astfel, Skoda va da ceva batai de cap marcilor specializate pe modele economice, precum Dacia, Lada si Suzuki. Viitorul Rapid va avea un pret sub 7.000 de euro si ar putea imprumuta si motorizarile Polo.

    Astfel, low-cost-ul constructorului ceh ar putea beneficia de doua propulsoare de 1,6 litri pe benzina si diesel, care dezvolta 105 CP. Acestea vor fi cuplate la transmisii manuale cu 5 trepte.

    In prezent au loc primele teste in India, piata pentru care se va construi acest model. Totusi, Skoda Rapid nu va fi comercializat exclusiv in India, producatorul auto urmand sa il aduca si pe alte piete cu predilectie catre autoturismele economice.

    Pentru a diferentia cele doua branduri, Volkswagen si Skoda, omologul ceh al lui Polo va avea un pret mai mic si, evident, o lista de optiuni redusa. Viitorul Rapid va fi oferit doar in versiunea berlina.

    La nivel de design, acesta va avea ca sursa de inspiratie conceptul Vision D, prezentat la Geneva.

    Vizualizari: 5218