rss

Conflictul dintre Volkswagen si Skoda ia amploare. Guvernul ceh se opune vehement mutarii productiei in Germania

  1. 09/10/2017
  2. Categoria: Skoda
  3. Tags: conflict skoda, conflict volkswagen skoda, productie skoda, Skoda Superb
    Vezi toate fotografiile (1)

    Conflictul dintre cei doi mari constructori de automobile a izbucnit la inceputul saptamanii trecute, dupa ce mai multi manageri ai nemtilor au declarat ca sunt nemultumiti ca masinile Skoda sunt mai accesibile ca urmare a fortei de munca mai ieftine din Cehia.

    Cum vanzarile Volkswagen au de suferit din cauza acestui lucru, oficialii au anuntat o serie de masuri, printre care plata unor taxe de licentiere mai mari pentru tehnologiile din cadrul Grupului, dar si mutarea partiala a productiei navei amiral Superb din Cehia in Germania, pe fondul problemelor cu care se confrunta modelul Passat.

    Reactia autoritatilor din Cehia nu a intarziat sa apara, iar premierul Bohuslav Sobotka a anuntat ca se va intalni cu oficialii Volkswagen si cu reprezentantii muncitorilor germani. "Guvernul are un interes clar, si anume ca toate investitiile Volkswagen si Skoda din Cehia sa fie continuate, iar productia sa nu fie mutata in afara tarii," se arata intr-un comunicat al Guvernului.

    Mai mult decat atat, sindicatele muncitorilor de la Skoda atrag atentia ca mutarea partiala a productiei ar afecta circa 2.000 de locuri de munca din Cehia.

    "Vor sa lucreze la capacitate maxima in uzinele din Germania. Volkswagen Passat nu se vinde bine, dar au vazut ca Skoda Sueprb se vinde bine si vor sa o produca acolo," a declarat Jaroslav Povsik, seful unui sindicat al muncitorilor de la Skoda.

    Vizualizari: 5134
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »