rss

Seat Leon FR o exceptie de la regula

  1. 24/01/2014
  2. Categoria: Seat
  3. Tags: Leon FR
    Vezi toate fotografiile (13)

    Noul Seat Leon FR este interesant pozitionat la granita dintre emotie si pragmatismul ingineresc. Pozitia ocupata, intarita de un pret bun, poate reprezenta un start bun.

    Noul Seat Leon ca masina este mai aproape de Audi A3, Alfa Romeo Giulietta, BMW seria 1 sau Mercedes-Benz A Klasse, insa la pret acum Leon FR este mai apropiat de Opel Astra GTC, Honda Civic, Citroen DS4.

    Noul Seat Leon FR 1.4 TSI 140 CP Start&Stop M6 costa, modelul testat de noi, 21.598 euro cu TVA inclus. Nu putem sa nu remarcam nisa ocupata de noul Leon FR, o masina sportiva, un model premium, aflat intr-un palier de pret corect.

    Seat Leon FR vizeaza o clientela care are nevoie de dinamism, confort, sportivitate in general, fara a uita confortul. Leon FR comercializat la noi beneficiaza de aportul a trei motorizari, doua pe benzina si un diesel, cu cinci variante de putere si trei variante de transmisii:

    1.4 TSI de 122 CP si 140 CP ce lucreaza cu o cutie manuala M6
    1.8 TSI de 180 CP care are transmisia automata DSG7
    2.0 TDI de 150 CP sau 184 CP care lucreaza cu M6 sau DSG6

    Toate versiunile de motorizare de pe FR au sistemul Start&Stop in dotare standard. Preturile pentru Leon FR pleaca de la 18.124 euro cu TVA inclus si ajung la 23787 euro cu TVA inclus pentru cel mai puternic TDI cel de 184 CP cu DSG6. Cel mai puternic motor pe benzina de pe FR este 1.8 TSI de 180 CP cu transmisia automata DSG7 si costa 22.513 CP cu TVA inclus, un pret bun spunem noi pentru o asemenea masina. La aceste preturi singurul combatant este Opel Astra vorbind aici de echiparea Bi-turbo.

    Leon FR este un automobil iute, are o cutie scurta, dar docila. Sistemul de franare este prompt in buna traditie a grupului VW, nu am remarcat vreun fading pronuntat in rulajul pe serpentine in trafic aglomerat. Masina este bine echilibarata, are centrul de greutate jos pozitionat cu efecte bune in stabilitate, sasiul si trenul de rulare au setare sport. Noi am facut cunostinta cu capabilitatile motorului de 140 de CP insa daca aceeasi setare a masinii o imbunatatim cu o motorizare de putere superioara, ne putem bucura de senzatii sport rafinate.

    Noi am obtinut un consum mediu de 7.2 l/100 km intru-un parcurs mixt in care au predominat drumurile virajate de pe Valea Prahovei, destinatia fiind Brasov. Leon Fr are demaraje in tromba insa nu explozive, cel putin la aceasta motorizare, iar directia precisa cu un feedback bun, de altfel o caracteristica a modelelor Seat, ofera reprize de mers agreabile si sigure. Sistemul de suspensii sunt reglate pentru sportivitate, insa ne-au menajat rinichii la denivelari.

    Designul masinii atat exterior cat mai ales interior este dominat de "emotia" generata de muchii.
    Daca, din cockpit-ul soferului privesti plansa de bord si panourile interioare ale usilor, in general arhitectura habitaclului poti remarca pragmatismul muchiilor, design izvorat din sport. Leon FR are un bord auster, cum ii sta bine unei masini sport, care beneficiaza, ca de altfel intreg interiorul, de materiale placute la atingere si finisari exemplare. Scaunele soferului si pasagerului din dreapta, cu sistem easy entry, au forma de scoica si ofera, pe langa confort la drum lung, o buna sustinere  lombara si laterala.

    Modelul Leon SC in echiparea FR de 1.4 TSI 140 CP St&Sp M6,  costa 14.697 euro fara TVA, insa modelul testat de noi avea incluse optionale(selectie): pachetul FULL LED, pachetul Confort Drive, sistemul multimedia cu touch screen capacitiv cu diagonala de 5.8 inci. Noi am ramas placut impresionati de pachetul optional de asistenta sofer ce include: High Beam Assist si Lane Assist. Sistemul Lane Assist care tine masina intre marcajele benzii de rulare executa automat la ridicarea mainilor de pe volan, corectii de cateva grade, vreo patru corectii am numarat noi si apoi te evertizeaza vizual si sonor sa pui mainile pe volan. La viraje ca masina sa pastreze banda veti simti feedback-ul sistemului Lane Assist in maini, sistem care va ajuta la sofat. Pachetul optional cu High Beam Assist si Lane Assist costa 334 euro cu TVA inclus.

    Pentru calitatea raportata la pretul cerut, noul Leon FR, testat de noi, merita din partea noastra 5 stele.
       

    Vizualizari: 11683