rss

Test Drive –Seat Leon facelift

  1. 28/10/2009
  2. Categoria: Seat
  3. Tags: Leon, SEAT
    Vezi toate fotografiile (1)

    Seat Leon a beneficiat, recent, de un facelift, inainte de lansarea noului model, operatie impusa de aparitia pe piata a fratilor sai mai “angulari” Ibiza si Exeo. Nimic revolutionar, acelasi capital de seductie, insa preturile sunt absolut interesante. Un test mai amplu puteti citi in revista Auto.RO

    foto: Sorin Miclau


    Seat Leon impreuna cu versiunea sa alungita Altea reprezinta 40% din vanzarile globale Seat, o cifra insemnata, care demonstreaza, importanta modelului compact. Designul revizuit al lui Leon imprumuta ceea ce devine de la model la model corporate Seat - curbele angulare si jocul de lumini si umbre, elemente ce au debutat pe noul Ibiza, desenat de Luc Donckervolke, fost designer al modelului Lamborghini Gallardo. Seat Leon facelift in egala masura apreciat pentru dinamismul sau si pentru liniile sale attractive, primeste si doua noi motorizari, una pe benzina si una diesel.

    Scaunele sport ofera un bun suport, o pozitie confortabila la condus, modelul testat de noi avea reglaj manual pe inaltime pentru scaunul soferului. Am remarcat un minus: din cauza inclinarii parbrizului apar doua zone cu vizibilitate zero care incomodeaza un pic vizibilitatea la intersectii.

    Seat Leon 1.6 Reference este franc si reactiv chiar daca vorbim de o putere maxima de  102 CP/5600 rpm si un cuplu maxim de 148 Nm/3800 rpm.
    Acceleratia 0-100 km/h dureaza 11.7 secunde, iar viteza maxima comunicata este de 184 km/h. Cutia de cinci trepte este bine etajata  cu primele trei trepte mai scurte, iar ultimele doua economice. Daca se adopta solutia unei cutii cu sase trepte exista riscul ca masina sa-si piarda din ADN-ul sportiv in treapta a sasea. Asa ca cinci trepte judicios alese, merg bine cu motorul nostru de 1.6 litri.
    Seat Leon facelift 1.6 Reference este un automobil dinamic, just motorizat cu un nivel de echipare bun, din care amintim aer conditionat Climatic, computer de bord, geamuri cu actionare electrica fata, ABS, TCS (controlul tractiunii) DSR (Dynamic Steering Response), etc. |n plus modelul testat de noi avea un pachet de dotari suplimentare ce include: jante din aliaj pe 16 inci cu suruburi antifurt, anvelope 205/55/R16, oglinzi exterioare pliabil electric, comenzi audio pe volan si vopsea Candy White. Pachetul suplimentar costa 628 euro fara TVA.
    Pretul pentru modelul testat de noi Seat Leon 1.6 Reference 1.6 102 CP este de 12.008 euro fara TVA sau 14.290 euro cu TVA inclus, un pret atragator, de ce sa nu recunoastem.
    Automobilul de test a fost furnizat de Porsche Inter Auto Bucuresti Vest 2.   

    Vizualizari: 3985
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »