rss

SEAT Ateca a obtinut punctaj de 5 stele Euro NCAP

  1. 27/06/2016
  2. Categoria: Seat
  3. Tags: SEAT
    Vezi toate fotografiile (6)

    SEAT Ateca a obtinut cel mai mare punctaj al programului de testare Euro NCAP. Primul SUV din istoria marcii spaniole demonstreaza pe deplin nivelul inalt de siguranta pe care il ofera si pentru care a obtinut 5 stele. Ateca a primit o clasificare excelenta in fiecare dintre categoriile incluse in testele Euro NCAP, cu accent pe siguranta pasagerilor adulti, dar si a copiilor, si de asemenea in sistemele de protejare a pietonilor si asistenta pentru sofer.


    Aceasta recunoastere vine doar cu putin timp inainte ca Ateca sa ajunga in reteaua de distributie. Ateca este primul model dintr-o ofensiva de produse noi pe care SEAT le va lansa in urmatoarele 18 luni. Este vorba despre 4 modele noi, printre acestea aflandu-se si un SUV crossover in 2017. In plus, clasificarea a fost obtinuta intr-un an in care Euro NCAP a crescut numarul testelor la care sunt supuse vehiculele si de asemenea a ridicat standardele modului de evaluare. In acest sens, pentru a verifica nivelul protectiei pasagerilor, au fost folosite noi si diverse tipuri de manechine pentru teste. De asemenea, au crescut numarul, dar si severitatea metodelor de testare.

    Succesul lui SEAT Ateca in programul de testare se datoreaza sistemelor sale avansate de siguranta aflate in dotarea standard, ce s-au dovedit a fi foarte eficiente. Noul model, ce a fost desenat si dezvoltat integral in Barcelona, este dotat cu sistemul Front Assist (cu functie de franare de urgenta in oras sau pe autostrada si functie de recunoastere a pietonilor), pe care Euro NCAP il testeaza incepand cu anul 2016. In plus, acest program de siguranta evalueaza de asemenea sistemul de mentinere a benzii de rulare, care este disponibil la gama SEAT Ateca.

    Noul SUV de la SEAT, care este gandit sa devina cel de-al treilea pilon al marcii, alaturi de Ibiza si Leon, este echipat in standard cu sapte airbag-uri, inclusiv airbag pentru genunchi sofer, centuri pretensionate si cu limitare de sarcina pentru scaunele din fata si din spate. Aceasta ultima echipare aduce un beneficiu important pentru toate persoanele aflate in masina, indiferent de inaltime sau greutate, garantand o fixare mai buna a centurii de siguranta atat pentru pasagerii adulti cat si pentru copii.

    Ateca, modelul care reprezinta debutul SEAT intr-unul dintre segmentele de piata cu cea mai rapida crestere din industria auto, propune de asemenea sisteme de siguranta de exceptie, inclusiv Isofix cu Top Tether, comutare automata faza lunga / faza scurta, monitorizare unghi mort + asistenta la manevrele in marsarier, camera cu vedere 360 grade, detector de oboseala, limitator de viteza si avertizare vizuala pentru necuplarea centurilor de siguranta spate.

    Vizualizari: 1914