rss

Scion FR-S, versiunea pentru americani a sportivei Toyota GT 86

  1. 02/12/2011
  2. Categoria: Scion, Toyota
  3. Tags: brz, scion fr-s, toyota gt 86
    Vezi toate fotografiile (8)

    Noul Scion FR-S reprezinta a treia si ultima versiune a proiectului Toyota-Subaru. Modelul va fi comercializat exclusiv pe piata americana.

    Toyota va folosi marca Scion, un brand cu priza la publicul tanar si "la moda", pentru cea mai noua propunere a casei auto. Scion FR-S este alter ego-ul american al sportivei Toyota 86 si pastreaza aceleasi caracteristici tehnice ca si geamanul sau.

    Astfel, modelul american este pus in miscare de acelasi Boxer de provenienta Subaru de 2,0 litri, in patru cilindri, dotat cu sistemul de injectie directa D-4S dezvoltat de Toyota. Unitatea produce 200 Cai Putere la 7.000 rotatii pe minut si un cuplu maxim de 205 Nm la 6.600 rotatii pe minut.

    Puterea este transmisa cu ajutorul unei cutii manuale sau prin intermediul uneia automate cu padele pe volan, ambele cu sase trepte.

    Desi nu au fost furnizate inca informatii oficiale, noul Scion FR-S ar putea atinge o viteza maxima de 230-240 km/h, iar acceleratia la 0 la 100 km/h ar putea fi efectuata in aproximativ 7 secunde. In plus, sportiva vine cu cel mai scazut centru de greutate in cazul unui model de serie.

    Coupe-ul cu tractiune spate masoara 4,42 metri in lungime, 1,77 metri in latime, 1,28 metri in inaltime si se diferentiaza de Toyota GT 86 exclusiv la nivel stilistic: sigle, stopuri spate si spoiler spate diferite.

    Vizualizari: 2222