rss

Saab s-a vandut chinezilor pentru 100 milioane euro

  1. 28/10/2011
  2. Categoria: Saab
  3. Tags: Saab, Spyker
    Vezi toate fotografiile (1)

    Saab trece sub tutela chinezilor de la Pang Da si Youngman pentru suma de 100 milioane euro, dupa ce Swedish Automobile NV, proprietarul suedezilor, a semnat un memorandum de intelegere.

    Youngman Automobile, Pang Da si Swedish Automobile NV, fost Spyker, au cazut de acord pentru instrainarea totala a actiunilor Saab. Astfel, brandul auto va intra in curand sub proprietatea celor doua companii asiatice, dupa ce guvernul chinez va aproba tranzactia.

    Pe langa plata celor 100 milioane de euro, achitata in transe, chinezii isi iau angajamentul de a finanta pe termen lung Saab Automobile. Administratorul Guy Lofalk, insarcinat cu reorganizarea companiei si asigurarea protectiei impotriva creditorilor, si-a retras cererea pentru a iesi din acest proces.

    Necazurile Saab au inceput din anul 2009, cand General Motors, proprietarul de atunci, a decis sa vanda brandul suedez. Au urmat cateva luni de nesiguranta, perioada in care soarta Saab parea sa fie sortita pieriii.

    In februarie 2010, Spyker a cumparat compania pentru suma de 400 milioane de euro, iar in primavara acestui an grupul nou format si-a schimbat denumirea in Swedish Automobile.

    Productia fabricii de la Trollhatan este oprita de din aprilie 2011, pe fondul incapacitatii de plata a furnizorilor si a salariatilor.

    Vizualizari: 2035
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »