rss

Saab intra sub protectia legii falimentului

  1. 07/09/2011
  2. Categoria: Saab
  3. Tags: Saab, Spyker
    Vezi toate fotografiile (1)

    De vreme ce fondurile promise de chinezi intarzie sa apara, Saab a cerut intrarea temporara sub legea falimentului. Astfel, producatorul suedez va fi protejat pentru o perioada de timp de creditori.
     
    Mergand pe aceeasi reteta incercata deja de General Motors si Chrysler, compania isi va reorganiza activitatea si departementele pentru a reveni la lumina intr-un moment prielnic.

    Saab asteapta investitii in valoare de 245 milioane euro de la Pang Da si Zhejiang Youngman. Pana cand oficialitatile vor aproba aceste tranzactii, Saab se va afla sub protectia unui tribunal suedez pentru o perioada de trei saptamani, la adapost de creditori.

    In acest timp, casa auto va trebui sa finalizeze propunerea de restructurare. Daca aceasta va fi aprobata de tribunal, suedezii vor mai primi un ragaz de trei luni.

    "Am ajuns la concluzia ca un proces de reorganizare ne va oferi timpul, protectia si stabilitate pentru a obtine fondurile necesare pe termen scurt pentru a pregati reluarea productiei", a declarat Victor Muller, presedintele Swedish Automobile.

    Producatorul suedez a amanat de curand plata salariilor, iar productia a fost intrerupta de cateva luni bune.

    Vizualizari: 1778
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »