rss

Land Rover LRX intra in productia de serie

  1. 18/11/2009
  2. Categoria: Rover
    Vezi toate fotografiile (5)

    Conceptul Land Rover LRX se apropie cu pasi repezi de intrarea in productia de serie. Colegii nostri de la Automedia Germania au surprins testele de pista efectuate pe Nürburgring.

    foto: © AUTOMEDIA

    Imaginile surprind o carcasa de Freelander (LR2) cu un spate retezat si o parte frontala revizuita. In imp ce multe dintre detalii lipsesc, stim ca Land Rover LRX va fi propulsat de un turbodiesel de 2.2 litri cu patru cilindri, capabil de o putere maxima de 160 CP si un cuplu maxim de 400 Nm cat si de un 6 cilindri in linie de 3.2 litri cilindree, care dezvolta 230 CP si un cuplu maxim de 317 Nm. Desigur va exista si o versiune hibrida bazata pe un turbodiesel de 2.0 litri.

    Interesant de mentionat ca LRX va purta sigla Range Rover, fiind oferta premium a lui Land Rover in segmentul SUV-urilor mici. Land Rover/Range Rover LRX va fi oferit spre vanzare in versiuni cu trei si cinci usi. Modelul de productie va fi mai inalt, oferind un spatiu insemnat pentru cap, decat conceptul prezentat la Salonul Auto de la Detroit in 2008, fiind o alternativa premium la Toyota RAV4, . 
    Range Rover LRX va fi construit la uzinele din Merseyside, si va fi lansat oficial anul viitor, vanzarile urmand sa inceapa dupa lansarea oficiala.

    Vizualizari: 1308