rss

Viitoarele modele Alpine de la Renault ar putea fi dezvoltate cu Caterham

  1. 13/08/2012
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: Alpine, Caterham, Renault
    Vezi toate fotografiile (1)

    Aflati in cautarea unui partener de nadejde pentru a relansa brandul Alpine, francezii de la Renault ar putea apela priceperea inginerilor de la Caterham. Viitoarea marca va propune modele sport de inalta performanta.

    Desi initial au fost interesati de ajutorul pe care l-ar fi putut oferi Lotus, schimbarea conducerii i-a determinat pe cei de la Renault sa se orienteze catre un alt potential partener pentru dezvoltarea diviziei sportive Alpine. Potrivit LetflaneNews, producatorul francez ar putea construi viitoarele sportive din gama Alpine cu ajutorul englezilor de la Caterham.

    In urma parteneriatul cu cei de la Caterham, va fi dezvoltat, intr-o prima faza, un model de top cu performanţe notabile, ce a putut fost prefigurat de conceptul Alpine A110-50, prototip dezvaluit cu ocazia implinirii a 50 de ani de la lansarea modelului emblematic Alpine Berlinette.

    Caterham va furniza informatii pretioase privind reducerea masei si atingerea unor rezultate remarcabile, insa, spre deosebire de modelele englezilor, sportivele Alpine vor fi oferite cu o serie de elemente ce vor asigura confortul pasagerilor: servodirectie asistata, instalatie de climatizare si altele.

    Potrivit surselor citate, seful Caterham le-a facut o vizita celor de la Renault in luna mai a acestui an. Carlos Tavares, COO-ul Renault, a confirmat faptul ca a purtat discutii cu potenţiali parteneri, fara a confirma insa intalnirea cu Tony Fernandes, seful Caterham.

    Versiunea de serie a conceptului Alpine A110-50 va fi o sportiva usoara, cu motor amplasat central, care ar putea fi oferita la un pret estimativ de 40.000 de euro. Puternic inspirat de celebrul Berlinette, prototipul este pus in miscare de un motor V6 3,5 24V amplasat in spate central, care produce 400 CP.

    Vizualizari: 1257