rss

Utilizarea numelui ZOE pentru o masina, aprobata de justitia franceza

  1. 11/11/2010
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: electric car, Renault, zoe
    Vezi toate fotografiile (1)

    Decizia Renault de a denumi citadina electrica Zoe a provocat un adevarat vacarm in Franta, soldata cu depunerea unei cereri adresate instantei de a renunta la acest nume.

    In ciuda nemultumirilor parintilor, justitia franceza a decis ca Renault poate folosi numele Zoe pentru o masina, considerand ca nu aduce prejudicii persoanelor private si demnitatii acestora.

    La finele anului precedent, parintii copiilor cu acest nume au inundat mass-media cu plangeri, lansand in acest sens o petitie online care solicita constructorului francez sa schimbe denumirea citycarului cu zero emisii CO2.

    “Fetele noastre au un nume frumos, care nu poate si nu trebuie asociat cu o masina. Asa ca haideti sa ne unim pentru a forta compania sa il schimbe.”, conform unei petitii. “Este inacceptabil sa utilizati un nume de copil pentru a va denumi produsele”.

    Zoe este numele cu numarul 17 intr-o lista de nume preferate de parinti pentru fetele nou-nascute in Franta.

    Renault a prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Paris o versiune aproape gata de productie a noului model 100% electric Zoe. Citadina ZOE Preview  este pusa in miscare de un motor electric de 60 kW (80 CP) si 222 Nm. Bateria vehiculului poate fi reincarcata de la o priza normala.

    Vizualizari: 1663