rss

Renault se aliaza cu Caterham pentru a reinvia brandul sportiv Alpine

  1. 06/11/2012
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: Alpine, Caterham, Renault
    Vezi toate fotografiile (1)

    Renault si producatorul britanic de masini sport Caterham au anuntat ca isi vor uni fortele pentru a reinvia celebrul brand Alpine. Primul model va fi lansat in cel mult patru ani. Acesta a fost anticipat de conceptul Alpine A110-50.

    Aflati in cautarea unui partener de nadejde pentru a relansa brandul Alpine, francezii de la Renault anunta parteneriatul cu cei de la Caterham. Cele doua companii planuiesc readucerea pe piata a gamei de modele sportive Alpine, precum si un drum comun in domeniul motorsportului.

    Alianta prespupune achizitionarea a 50% din actiunile noii companii Automobiles Alpine Renault, parte a grupului Renault, de catre Caterham, in urma caruia va fi infiintat un joint-venture ce va functiona incepand cu prima luna a anului viitor.

    Viitoarele masini sportive Alpine vor fi produse la uzina de la Dieppe, din Normandia, Franţa, unde sunt asamblate in prezent modelele diviziei sportive RS. Cele doua entitati auto vor investi in mod egal in dezvoltarea gamei de automobile sport.

    Primul model va ajunge pe piata in urmatorii trei-patru ani si se va regasi atat in oferta Alpine cat si in cea a britanicilor de la Caterham. Sportiva a fost anticipata de conceptul Alpine A110-50, prototip dezvaluit cu ocazia implinirii a 50 de ani de la lansarea modelului emblematic Alpine Berlinette.

    Versiunea de serie a conceptului Alpine A110-50 va fi o sportiva usoara, cu motor amplasat central, care ar putea fi propusa la un pret estimativ de 40.000 de euro
    . Avand ca sursa de inspiratie celebra Berlinette, prototipul este pus in miscare de un motor V6 3,5 24V amplasat in spate central, care livreaza 400 CP.

    Vizualizari: 1897