rss

Renault Fluence Z.E., campion la Challenge Bibendum 2011

  1. 23/05/2011
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: Fluence, Renault, z.e.
    Vezi toate fotografiile (1)

    Renault Fluence Z.E. a castigat cursa "inter-city", desfasurata pe o distanta de 300 km, in cadrul competitiei Challenge Bibendum 2011. Modelul a surclasat modele roadster electrice, dar si vehicule pe baza de hidrogen sau pila decombustibil.

    In plus fata de aceasta victorie, Renault Fluence Z.E. isi adauga in portofoliu 5 alte trofee. Renault Fluence Z.E. se detaseaza ca lider la proba de manevrabilitate, pe circuitul ADAC. Avandu-l la volan pe Gregory Fargier, pilot de teste pentru Renault Sport Tehnologie, Fluence Z.E. a realizat un timp record de 2.02 minute, cu 5 secunde mai putin fata de cel mai bun rezultat obtinut de cel mai rapid model Tesla.

    Totodata, Renaut Fluence Z.E. a castigat trofeul pentru cea mai buna eficieta energetica. Modelul a reusit sa parcurga cei 300 de km din cadrul competitiei Challenge Bibendum cu un consum de numai 37,44 kWh. In concluzie, acest rezultat contabilizeaza o autonomie totala de 215 km pentru Fluence Z.E. (inclusiv probele de performanta).

    Fluence Z.E. a obtinut un al treilea trofeu : cel mai mic bilant complet de emisii de CO2, incluzand emisiile generate de productia de electricitate. Calculata de catre echipa de experti Michelin, valoarea de 57 g/km este inferioara emisiilor de CO2 generate de catre vehiculele hibrid si cele cu pila de combustibil.

    Renault Fluence Z.E. primeste si premiul pentru emisiile locale, intrucat genereaza zero emisii de CO2 in exploatare si premiul Design, pentru cea mai buna integrare in design-ul masinii a solutiilor de reincarcare a bateriei.

    Vizualizari: 2005
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »