rss

Renault confirma lansarea unui nou model low-cost

  1. 24/11/2011
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: Nano, Nissan, Renault
    Vezi toate fotografiile (1)

    Renault a confirmat intentia de a lansa o masina low-cost, insa a negat zvonurile potrivit carora modelul ar costa numai 2.500 de euro. Autoturismul va fi lansat pe pietele emergente, cu prioritate in India, unde Tata Nano inca incearca sa convinga clientela cu atuu-urile sale.

    Noul fruct al aliantei Renault-Nissan va fi pozitionat sub Pulse si Micra. Nissan Micra este oferit la un pret de 5.900 de euro, ceea ce inseamna ca noul model low-cost se va situa sub acest nivel tarifar. Totusi, ideea unei masini ultra low-cost, care sa concureze direct cu Tata Nano, este exclusa.

    Intentia grupului auto este aceea de a lansa un autovehicul la un pret mic, dar cu dotari de baza superioare celor oferite de indienii de la Tata Motors. Cei doi producatori vor colabora cu Bajaj, companie constructoare de vehicule cu doua si trei roti, care va ajuta Renault-Nissan in reducerea costurilor.

    De dezvoltarea acestui model se va ocupa Gerard Detourbet, responsabilul pentru gama „Entry” (Logan, Sandero şi Duster). Acesta va fi construit pe o platforma Nissan si va avea un pret "net superior" valorii de 2.500 euro.

    Noul autoturism low-cost de segment A va fi produs in India, unde va fi lansat initial. Ulterior, propunerea francezilor va debuta si pe alte piete emergente.

    Vizualizari: 2334
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »