rss

Oficial: Renault prezinta conceptul Alpine A110-50

  1. 25/05/2012
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: Alpine, Concept, Renault
    Vezi toate fotografiile (11)

    Pentru a marca aniversarea a 50 de ani de la lansarea modelului emblematic Alpine Berlinette, Renault a lansat concept car-ul Alpine 110-50, un model care integreaza noua identitate vizuala a marcii, precum si elemente ce amintesc de celebrul brand sportiv Alpine.

    Prototipul Renault Alpine A110-50 impresioneaza prin formele sculptate ale caroseriei construite din fibra de carbon. Proiectoarele de ceata desenate in semicerc beneficiaza de LED-uri de culoare galbena, iar portierele au o deschidere de tip "fluture".

    „Pentru intreaga echipa, implicarea in creatia conceptului Alpine a fost un vis devenit realitate. Am vrut sa realizam o masina adaptata timpurilor noastre, dar care sa rezoneze cu trecutul sau ” Laurens van den Acker, Senior VP, Corporate Design.

    La interior, se remarca portierele din carbon, scaunul soferului cu logo brodat «Renault Alpine A110-50», prevazut cu centura de siguranta sport Sabelt, plansa de bord minimalista si volanul dotat cu dotat cu o tehnologie identica cu cea a Formula Renault 3.5.

    Renault Alpine A110-50 este pus in miscare de un propulsor V6 3,5 24V amplasat in spate central, care livreaza 400 CP.
    Carterul inferior (semi-umed), componentele mobile (pistoane, biele, arbore cotit), distributia (arbore cu came, arcurile supapelor) si sistemul de esapament sunt adaptate în raport cu modelele de serie.

    Conceptul A110-50 este echipat cu o cutie de viteze secventiala semiautomata, in 6 trepte si cu un ambreiaj dublu disc ce poate fi actionat atat de la pedala, cat si cu ajutorul unei palete situate pe volan.

    Vizualizari: 2525