rss

Renault va lansa 5 modele pe piata din China

  1. 18/09/2009
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: China, modele, Renault
    Vezi toate fotografiile (1)

    Producatorul auto francez Renault isi extinde prezenta in China, lansand cinci noi modele in 2010.

    Cele cinci modele care vor fi lansate anul viitor, sunt Clio, doua versiuni Scenic, Megane Sedan si Megane hatchback. Cu toate acestea, Clio va sosi doar in numar limitat, compania intentionand sa testeze piata, inainte de o lansare la nivel national.

    Oficialii Renault au confirmat deja aceasta actiune
    si a subliniat faptul ca producatorul francez are asteptari mari de la piata chineza, in special datorita cifrelor incurajatoare postate in ultimele cateva luni.

    "China a devenit pentru Renault piata cea mai profitabila si cu cea mai rapida crestere la nivel mondial," a declarat Robert Chan, presedinte al Diviziei Renault China.

    Renault ar putea incepe, de asemenea, productia locala a anumitor modele, insa va astepta reactia pietei, in urma introducerii celor 5 modele.

    O eventuala productie pe piata locala ar fi necesara in cazul in care cererea este mare sau in cazul in care constructorul  doreste sa reduca costurile pentru modelele vandute pe plan local.

    Producatorul francez isi stabilise initial o tinta de 2.000 de masini comercializate in China, pentru anul 2009, insa acesta a crescut acum pana la 6.000 de unitati.

    SUV-ul Koleos, care a fost lansat oficial in China, in luna aprilie, este asteptat sa vanda pana la 5.000 de unitati pana la sfarsitul anului. Renault Koleos este produs de Renault Samsung Motors la uzina din Busan, Coreea de Sud.

    Vizualizari: 1005