rss

Renault va investi tehnologie in AvtoVAZ, nu bani

  1. 12/10/2009
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: AvtoVaz, Hexagon, Putin, Renault, tehnologii

Dupa ultimatumul dat de guvernul Putin, prin care rusii au somat fabricantul francez sa puna umarul la salvarea lui AvtoVAZ, Renault a hotarat sa faca acest lucru dar... nu cu bani.

In schimb, producatorul din Hexagon – care detine 25% din afacerea AvtoVAZ – va investi tehnologie in greu-incercatul conglomerat estic, proces ce se va desfasura sub atenta supraveghere a liderilor celui mai mare stat din lume.

Renault va asigura cele mai avansate tehnologii, care vor fi evaluate in cel mai transparent mod cu putinta”, a declarat prim-ministrul adjunct Igor Shuvalov.

De partea cealalta, un purtator de cuvant al concernului vest-european a declarat ca sunt multe metode prin care Renault il poate ajuta pe AvtoVAZ, una dintre ele fiind asamblarea de modele stantate cu celebrul romb pe liniile gigantului rus.

Martea trecuta, Shuvalov a dat o dimensiune a datoriilor sectorului auto din Rusia, pe care cabinetul Putin le-a evaluat la 100 de miliarde de ruble (aproximativ 3,3 miliarde de $).

O mare parte dintre acestea ii revin lui AvtoVAZ, considerat acum doi ani – adica la momentul in care Renault a cumparat un sfert din actiunile sale contra unei sume de 1 miliard de $ – varful de lance al promovarii Rusiei pe cea mai inalta treapta in topul pietelor auto din Europa.

Vizualizari: 1138