rss

Renault reinvie legendarul Gordini (cu video)

  1. 05/10/2009
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: Gordini, Renault, renault gordini, Renault sport

Urmand exemplul celor de la Fiat, care a readus in prim-plan brandul Abarth, Renault se gandeste tot mai serios sa reinvie numele Gordini, care a fost purtata in urma cu patru decenii de modelele sport ale producatorului francez.

Primul model ce va purta numele Gordini va fi, se pare, noul Renault Twingo, care va fi construit la atelierele companiei din Dieppe avand la baza Twingo Renault Sport. Noul model ar trebui sa fie lansat la sfarsitul anului 2010.

Noile modele Gordini, care se vor situa in gama deasupra actualelor variante RenaultSport (RS), se vor distinge de acestea prin tema coloristica albastra a caroseriei, care va fi strabatuta de doua benzi albe longitudinale, precum si prin jantele din aliaj vopsite in negru si noi echipamente tehnologice care raman deocamdata un mister.

Renault va mai introduce pana cel tarziu la sfarsitul lui 2012 cate o versiune supersport Gordini pentru fiecare masina din gama, urmatoarele pe lista fiind Clio si Megane Coupe. De asemenea, francezii nu exclud nici variante Gordini S ale modelelor pe care le produc.

Vizualizari: 1451