rss

Renault prezinta la Frankfurt patru concepte electrice

  1. 11/09/2009
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: Renault, renault Z.E., vehicule electrice, zero emisii
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cu mai putin de o saptamana inainte ca Salonul Auto de la Frankfurt sa-si deschida portile, Renault a publicat o imagine-teaser cu nu mai putin de patru concepte electrice pe care le va expune in premiera la standul sau.

    Privind fotografia de la stanga la dreapta, primul vehicul este un minicar de oras cu design futuristic ce poate gazdui o singura persoana si care practic nu va dispune de portbagaj, locul acestuia urmand sa fie luat de pachetul de baterii.

    Al doilea model pare sa fie un vehicul cu trei usi care seamana destul de bine cu Twingo si care ar putea folosi panouri solare, special create pentru a furniza energia pe timpul verii si a prelungi, astfel durata de viata a acumulatorilor. Acest model pare sa poata gazdui pana la patru pasageri, insa spatiul pentru bagaje este la fel de redus ca la primul vehicul.

    Cel de-al treilea concept este un model compact cu aspect de coupe, in timp ce al patrulea pare sa fie un sedan cu 4 usi de dimensiuni mai mari, in fapt versiunea electrica a proaspatului lansat Renault Fluence. Acesta va fi destinat, probabil, famililor care cauta vehicule spatioase cu zero emisii.

    Francezii nu au publicat nici o informatie de ordin tehnic, insa va putem spune ca aceste prototipuri vor face parte din noua gama Z.E. (n.n. - Zero Emission) ce va cuprinde intr-un viitor deloc indepartat modele electrice de serie.

    Vizualizari: 2115