rss

Renault opreste productia lui Velsatis

  1. 28/08/2009
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: Renault, renault fluence, renault safrane, renault vel satis, vel satis
    Vezi toate fotografiile (1)

    Anul 2009 a insemnat pentru mai multe modele sfarsitul ciclului de viata. Dupa Hummer 2 sau Jaguar X-Type, ca sa amintim doar doua dintre cele mai cunoscute modele, a venit momentul sa ne luam adio si de la Renault Vel Satis.

    Potrivit unei stiri publicata de cotidianul francez LeFigaro, Consiliul de Administratie al marcii franceze a hotarat incetarea definitiva a productiei la modelul lor de lux la uzina de la Sandouville, acolo unde mai sunt asamblate alte doua modele importante: Laguna si Espace.

    Aceasta decizie radicala este determinata de faptul ca Vel Satis nu a cunoscut niciodata succesul comercial asteptat de oficialii companiei, iar rata de productie fusese redusa de ceva vreme la 5-10 unitati pe zi.

    Lansat in 2001, Renault Vel Satis aducea la vremea respectiva ceva cu totul special, inedit pe piata auto. Avea un aspect nonconformist care semana mai mult cu un monovolum si a fost primul autoturism din lume care a primit cinci stele la testele EuroNCAP.

    Renault a anuntat, prin vocea CEO Carlos Ghosn, ca va inlocui Vel Satis nu cu unul, ci cu doua noi modele de top, care vor fi construite in Coreea de Sud, in colaborare cu filiala locala Samsung Motors. Primul va fi un sedan compact derivat din noul Megane, care ar putea sa se numeasca in Europa Fluence, iar cel de-al doilea o berlina de mari dimensiuni, mai mare chiar si decat actuala Laguna (21 cm in plus), care se va numi cel mai probabil Safrane pe pietele din Mexic si din Orientul Mijlociu unde va fi comercializat.

    Vizualizari: 1490