rss

Renault mareste productia in trimestrul patru cu 50%

  1. 30/10/2009
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: industria auto, Megane, Piata auto, recesiunea economica, Renault
    Vezi toate fotografiile (1)

    In sfarsit o veste buna din Vest: Renault s-a decis sa produca in trimestrul patru al anului curent cu 50% mai multe masini decat in aceeasi perioada a anului trecut, dupa constatarea unui trend evident pozitiv la nivelul vanzarilor de pe piata auto.

    Tototdata, grupul isi va mentine si targetul financiar impus la debut de an, respectiv acela de a genera un cash-flow pozitiv.

    La fel ca restul gigantilor din industria auto, Renault s-a vazut nevoit sa suporte anul acesta loviturile usturatoare aplicate de catre recesiunea economica globala; drept dovada, veniturile conglomeratului francez au scazut cu 19,9% (pana la 24,093 miliarde de euro) in primele trei trimestre ale lui 2009, comparativ cu cele inregistrate in perioada similara a anului trecut.

    Numai in al treilea sfert, considerat cel mai bun din punct de vedere al ameliorarii declinului, Renault a fost nevoit sa constate o diminuare a volumului comercial cu 11,3%. Acum insa, liderii francezi sunt optimisti in ceea ce priveste viitorul, nu numai datorita faptului ca piata auto da semne de revenire, ci si gratie noilor modele lansate.

    Inca proaspatele Megane si Clio facelift, precum si masinile special create pentru pietele emergente (vezi Fluence) sunt imposibil de ingorat intr-un top al celor mai bune oferte din punct de vedere al raportului calitate/pret, astfel incat cele 50 de procente nu pot fi considerate o dovada de optimism exacerbat.

    Vizualizari: 1083