rss

Renault in discutii cu Daimler pentru un nou parteneriat

  1. 18/12/2009
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: Daimler, parteneriate, Renault
    Vezi toate fotografiile (1)

    Renault intentioneaza sa formeze un parteneriat pentru reducerea costurilor. In acest sens, producatorul francez a anuntat o colaborare potentiala cu Daimler. De asemenea, Daimler a anuntat public discutiile sale cu Renault, precum si intentiile lor pentru formarea unui parteneriat.

    "Suntem in discutii importante cu Daimler in acest moment " a declarat presedintele Renault, Patrick Pelata.

    Anunturile lui Pelata au fost urmate de comentariile de presedintelui Daimler, Dieter Zetsche care exprima dorinta companiei de a explora proiecte comune viitoare. Pelata de asemenea, a confirmat faptul ca discutiile acopera posibilitatea de parteneriate pentru dezvoltarea de motoare, transmisii si platforme.

    Daimler a anuntat ca se afla in cautarea unui partener pentru a dezvolta motoare pentru modelele de clasa B Mercedez-Benz, diverse alte modele compacte si pentru extinderea gamei Smart.

    Pelata a explicat ca in timpul actualei crize economice mondiale constructorii de automobile incearca sa imparta costurile noilor tehnologii, cum ar fi vehiculul electric, baterii- tehnologii costisitoare care au un cost fix, dar pe care producatorii nu vor sa le abandoneze.

    Anuntul despre discutille dintre Daimler cu Renault a venit ca o surpriza, dupa ce Zetsche declarase anterior pentru revista Auto Motor Sport ca Daimler va anunta probabil un partener  in prima jumatate a anului 2010.

    Vizualizari: 1367