rss

Renault a primit ultimatum de la Putin

  1. 05/10/2009
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: AvtoVaz, Renault
    Vezi toate fotografiile (1)

    Toata lumea asteapta reactia Renault la ultimatumul adresat de Primul Ministru rus, Vladimir Putin, cu privire la Avtovaz. Acesta a cerut constructorului francez in fata oficialilor de la guvern sa ajute la salvarea Avtovaz, in caz contrar participatia la grupul auto rus fiindu-i redusa.


    Renault a cumparat un sfert din administratia producatorului rus pentru mai mult de 1 miliard dolari cu aproape doi ani în urmă.

     

    Aceasta situatie a aparut ca urmare a faptului ca AvtoVaz, cel mai mare producator auto din Rusia, va fi nevoit sa intreprinda cel mai mare set de concedieri intr-un singur oras rus si planuieste sa renunte la un sfert din personal (aproximativ 27.600 de angajati) in Togliatti.

     

    Concedierile au devenit necesare ca urmare a declinului de 44% in vanzarile autoturismelor Lada. Daca situatia se inrautateste, Putin va avea o perioada dificila in care va incerca sa evite eventuale tulburari iscate din cauza recesiunii care a urmat unor ani de crestere incredibila, spune Autonews.

     

    Atunci cand Renault a preluat 25% din actiuni a existat o raza de speranta pentru Avtovaz ca va fi in cele din urma modernizata. Din pacate criza economica a amanat planurile de restructurare.

     

    Vizualizari: 1084
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »