rss

Renault Fluence Z.E. va sosi in Romania la finele lui 2011

  1. 16/09/2009
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: Fluence Z.E., Renault
    Vezi toate fotografiile (1)

    Renault a atacat in forta la Frankfurt segmentul automobilelor electrice, prezentand patru concepte cu emisii zero: Fluence Z.E., Twizy Z.E., Zoe Z.E. si Kangoo Z.E.. Interesant este ca francezii se grabesc sa introduca aceste vehicule in productia de serie, primul iesit pe poarta fabricii urmand sa fie Fluence Z.E., programat sa apara la inceputul lui 2011.

    Potrivit Mediafax, care a citat o declaratie a directorului grupului din Hexagon in Romania, Dora Pasare, Renault Fluence Z.E. va ajunge si in Romania la finele anului 2011.

    Conceptul prezentat la Frankfurt pastreaza liniile modelului Fluence dotat cu motoare conventionale, automobil care va debuta pe piata noastra in luna noiembrie. Renault Fluence Z.E. (zero emissions) este un sedan din clasa medie, care va beneficia de o autonomie de 160 kilometri si ale carui baterii litiu-ion vor putea fi incarcate complet in opt ore sau in cateva minute, prin schimbarea acumulatorilor intro unitate specializata. In acest sens, Dora Pasare a declarat ca se poarta deja discutii cu autoritatile locale pentru a dezvolta infrastructura necesara.

    Renault si-a afirmat intentia, prin directorul sau general executiv, Carlos Ghosn, de a deveni primul producator auto care va produce in masa autovehicule electrice, la preturi comparabile cu o masina diesel din aceeasi categorie.

    Vizualizari: 2137